Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Festlig skaldjursplatå

Skaldjursplatå – perfekt för nyår eller andra eleganta tillfällen! Med minimal ansträngning får du en lyxig och imponerande blandning av havets allra bästa smaker. Servera tillsammans med ett glas mousserande vin, vars friska bubblor lyfter fram skaldjurens sälta - eller ett krispigt rosé.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

Skaldjur (valfria)

  • 500 g färska eller frysta räkor
  • 500 g kräftor
  • 4 krabbklor eller 1 mindre kokt krabba
  • 200 g havskräftor

Tillbehör:

  • 2 dl aioli (färdigköpt eller hemmagjord)
  • 1 baguette eller surdegsbröd, skivat
  • 2 citroner, skurna i klyftor
  • Färska örter, t.ex. dill och persilja, för garnering

Dekoration (valfritt):

  • Isbäddar eller salladsblad för servering

Gör så här

1. Tina frysta skaldjur och skölj dem noga i kallt vatten.

2. Lägg allt på en serveringsbricka eller ett stort fat. Arrangera skaldjuren snyggt på fatet. Använd isbädd eller salladsblad som underlag för att hålla skaldjuren kalla och dekorativa.

3. Placera ut citronklyftor fint bland skaldjuren, och aioli och brödskivor bredvid.

4. Garnera med färska örter för en festlig touch

Betyg
5 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st

Vintips till maten

Fler goda recept

Smörgåsbakelse
50 min

Smörgåsbakelser

Det lyxigaste man kan få till ett glas bubbel är väl en smörgåsbakelse? Perfekta till lunchen, brunchen eller fördrinken.

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)
Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER