Louis Bouillot Les Lavots Grand Terroirs, 2017
329 kr
Exklusiv årgångscrémant från Louis Bouillot - endast 156 flaskor släpps i Systembolagets beställningssortiment!
Vackra och försvinnande goda snittar som passar perfekt till nyårsfirandet. Servera snittarna till ett glas elegant mousserande vin innan eller till tolvslaget. Vinets friska syra passar fint till syrliga ingredienser som citron och crème fraiche medans salta ingrediensers som parmesan och rökt kött tillåter vinets frukt att blomma till fullo!
Krustader med ärtkräm och räkor
Söt ärtröra som med kontrast av salta räkor.
Ingredienser
Portioner 6 st
Tillagningstid: 20 min
12 krustader
100 g frysta ärtor
1 dl finriven parmesan
3 msk crème fraiche
1 citron, rivet citronskal
12 räkor
2 krm chiliflakes, kan uteslutas
Salt och nymald svartpeppar
Avokadoröra på kavring med rökt kött
Kavring får en knäckig yta när den steks. Perfekt till den lena avokadoröran och salta köttet.
Ingredienser
Portioner 6 st
Tillagningstid: 20 min
6 skivor kavring
Smör till stekning
1 väl mogen avokado
1 tsk pressad citron
2 tsk riven pepparrot
2 msk crème fraiche
4 tunna skivor rökt renkött alt hamburgerkött
salt och nymald svartpeppar
Oxalis eller annan ört till dekoration
Ev örtolja
Parmesanpotatis med crème fraiche och rökt lax
Superkrispiga potatisar som är lika goda kalla toppade med något gott.
Ingredienser
Portioner 6 st
Tillagningstid: 45 min
6 små potatisar, t ex smått & gott-potatis
50 g smör
1 dl finriven parmesan
1 dl crème fraiche
2 skivor kallrökt lax
Dillkvistar
Nymald svartpeppar
1. Tina ärtorna och lägg dem i en matberedare med kniv eller använd stavmixer.
2. Tillsätt parmesan, crème fraiche och 1 tsk av citronskalet och kör till en kräm. Smaka av med salt och peppar.
3. Skala räkorna.
4. Fyll krustaderna med ärtkräm och toppa med räkor och de resterande citronskalet. Strö gärna på lite chiliflakes.
5. Ta ut 12 små rundlar ur brödskivorna med hjälp av t ex ett likör- eller snapsglas. Alternativt skär bort kanterna och skär i valfri form, t ex trekanter.
6. Stek bröden krispiga i smör och låt svalna.
7. Mosa avokadon med citronsaft och pepparrot.
8. Blanda i crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
9. Strimla köttet fint och blanda i det i avokadoröran men spar lite till dekoration.
10. Fördela röran på bröden, toppa med det resterande köttet och garnera med oxalis eller annan ört. Droppa eventuellt på lite örtolja.
11. Sätt ugnen på 225°.
12. Dela potatisarna på längden och skär försiktigt ett rutmönster i snittytan. Detta för att smöret och osten ska tränga in i potatisen när den rostas.
13. Smält smöret och häll i en bakpappersklädd form som nätt och jämt rymmer potatisarna. Strö över parmesanen i ett jämt lager.
14. Lägg potatisarna med snittsidan ner och rosta ca 25 minuter mitt i ugnen tills de är gyllene och frasiga. Låt de svalna helt.
15. Skär laxen i 12 små bitar som passar på potatisarna. Vänd potatisarna så snittytan är uppåt och placera en laxbit på varje potatis.
16. Vispa upp crème fraichen så den blir fluffig och spritsa eller klicka ut ca 1 tsk över varje potatis.
17. Dra några varv med pepparkvarnen och garnera med dill.
329 kr
Exklusiv årgångscrémant från Louis Bouillot - endast 156 flaskor släpps i Systembolagets beställningssortiment!
De perfekta snittarna till julminglet. Juliga aptitretare som är lätta att göra.
Mingelvänliga snittar som passar utmärkt till bubbel!
3 snittar, perfekta till julminglet!
Små festliga snittar med lamm och chèvrecrème, perfekta att servera på buffén till ett glas rosécava.