Alpha California
219 kr
Väldoftande och fruktigt vin med kryddig karaktär som följs av toner från mogna körsbär, blåbär, plommon och vanilj.
Magiskt gott recept på smashed burger på högrevsfärs! Det går lika bra att grilla burgarna som att köra dem i stekpannan. Till denna läckra rätt rekommenderar vi ett glas strukturerat och fruktigt rött med kryddiga toner. Vinets fylliga karaktär matchar köttets struktur och vinets fruktighet går perfekt ihop med sötman från den karamelliserade löken.
Smashed burger
600 g grovmald högrevsfärs med minst 20 % fett
salt och svartpeppar
Svartpeppparmajonnäs
150 g majonnäs
2 tsk mortlad eller grovmalen svartpeppar
Karamelliserad lök
300 g gul lök
olja, salt och strösocker
Till servering
4 hamburgerbröd
8 skivor cheddarost
4-8 salladsblad
150 g potatischips
1. Forma bollar av färsen och ställ i kylen i ca 15 minuter.
2. Blanda majonnäsen med svartpeppar.
3. Skala, halvera och skiva löken. Stek löken i olja på medeltemperatur ca 5 minuter under omrörning tills den är mjuk och ordentligt brynt. Tillsätt en nypa salt och en nypa socker och stek vidare i ca 1 minut tills den är fint karamelliserad.
4. Om burgarna ska stekas: Värm en stekpanna till hög temperatur. Lägg ner burgarna i pannan och pressa försiktigt med en hamburgerpress eller undersidan av en kastrull till en ca 1 ½ cm tjock burgare. Salta och peppra hamburgarna och stek dem ca 2 minuter på varje sida eller till önskad stekgrad. Lägg på ostskivorna i slutet av stekningen så att osten får smälta.
5. Om burgarna ska grillas: Se till att grillen är ordentligt varm. Placera burgarbollarna på grillen och tryck till ordentligt med en hamburgerpress, har du ingen press så går det jättebra med en stor stekspade. Burgaren ska bli tunn, ca 1 ½ cm och få fin yta. Lägg på osten i slutet.
6. Rosta hamburgerbröden i en torr stekpanna på medelhög temperatur eller i brödrosten och montera ihop hamburgaren. Servera hamburgarna med lite goda potatischips.
219 kr
Väldoftande och fruktigt vin med kryddig karaktär som följs av toner från mogna körsbär, blåbär, plommon och vanilj.
Tonfisk som vänds på grillen och serveras med sälta och syra från fetaost och yoghurtsås. Vilken sommarhit! Till det här rekommenderar vi ett fruktigt och fylligt vitt vin.
En riktigt fräsch grillrätt - perfekt heta sommardagar.