Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Tuna Melt

En klassisk varm smörgås där krämig tonfiskröra möter smält ost och rostat bröd. Perfekt till lunch eller en enkel middag. Bra att tänka på är att brödet ska vara rejält nog att hålla fyllningen, och att tonfiskröran inte ska vara för blöt – då håller sig mackan krispig på utsidan och krämig på insidan. Servera ett fräscht vitt till!

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

4 skivor bröd, gärna surdeg eller levain
2 burkar tonfisk i vatten (à ca 140 g)
1 liten rödlök
1 dl majonnäs
2 tsk dijonsenap
2 dl riven smakrik ost, gärna cheddar
2 msk smör till stekning
salt & peppar

Gör så här

1. Skala och finhacka rödlöken. Häll av tonfisken ordentligt.

2. Blanda tonfisk med rödlök, majonnäs, dijonsenap och hälften av osten. Smaka av med salt och peppar.

3. Fördela tonfiskröran jämnt på två brödskivor. Toppa med resten av osten och lägg på de andra två
skivorna som lock.

4. Smörstek smörgåsarna i en het panna på medelvärme – några minuter per sida – tills brödet är gyllenbrunt och osten smält.

5. Dela bröden på mitten och servera direkt.

Tillbehör: Grönsallad, saltgurka, picklad rödlök, chips.

Tips: Byt majonnäsen mot crème fraiche för en friskare ton. Vill du ha hetta, tillsätt några droppar sriracha eller hacka ner 1 jalapeno i röran.

Betyg
2 röster
Vad tycker du?
Portioner
2 st
Tillagningstid
25 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Pasta alla Puttanesca
Louise Laurenius
30 min

Pasta alla Puttanesca

Smakrik tomatsås med sardeller, kapris och chili. En italiensk klassiker!

Boira' Pecorino hyllas som "fullträff"!
Guldvinnande nyhet som "imponerar på riktigt"

LÄS MER