Tuna Melt
En klassisk varm smörgås där krämig tonfiskröra möter smält ost och rostat bröd. Perfekt till lunch eller en enkel middag. Bra att tänka på är att brödet ska vara rejält nog att hålla fyllningen, och att tonfiskröran inte ska vara för blöt – då håller sig mackan krispig på utsidan och krämig på insidan. Servera ett fräscht vitt till!









Ingredienser
4 skivor bröd, gärna surdeg eller levain
2 burkar tonfisk i vatten (à ca 140 g)
1 liten rödlök
1 dl majonnäs
2 tsk dijonsenap
2 dl riven smakrik ost, gärna cheddar
2 msk smör till stekning
salt & peppar
Gör så här
1. Skala och finhacka rödlöken. Häll av tonfisken ordentligt.
2. Blanda tonfisk med rödlök, majonnäs, dijonsenap och hälften av osten. Smaka av med salt och peppar.
3. Fördela tonfiskröran jämnt på två brödskivor. Toppa med resten av osten och lägg på de andra två
skivorna som lock.
4. Smörstek smörgåsarna i en het panna på medelvärme – några minuter per sida – tills brödet är gyllenbrunt och osten smält.
5. Dela bröden på mitten och servera direkt.
Tillbehör: Grönsallad, saltgurka, picklad rödlök, chips.
Tips: Byt majonnäsen mot crème fraiche för en friskare ton. Vill du ha hetta, tillsätt några droppar sriracha eller hacka ner 1 jalapeno i röran.