Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil
TIPS! Fyll i din vinprofil och få utvalda tips på vin och mat! Klicka på profilikonen längst upp för att göra dina val.

Ugnsomelett med varmrökt lax och grönkål 

Ugnsomelett är lättlagat, gott och mättande samt den kanske viktigaste rätten på påskbordet! Här är en matig variant med kål och lax.

Vintips till receptet
37 kr

Ingredienser

300 g varmrökt lax, skinn- och benfri
100 g grönkål
1 gul lök
Smöatt steka i
salt
 

15 g smör
2 msk vetemjö
3 dl mjölk 
8 ägg
Salt  

Till servering;
2 dl crème fraîche
En blandsallad 

Gör så här

1. Värm ugnen till 175 C.

2. Skär bort mittnerven från grönkålen och skär den i mindre bitar.

3. Skala, halvera och skiva löken. Lägg lök och grönkål tillsammans med några smörklickar och en nypa salt i en ugnsform, ca 20×30 cm. Rör runt och ugnsbaka ca 10 minuter.

4. Vispa under tiden ut mjölet med smöret i en kastrull på medelhög temperatur. Tillsätt därefter 1 dl mjölk och vispa tills det är slätt.

5. Vispa ner resterande mjölk och låt koka upp och sjuda 3- 4 minuter under ständig omrörning.

6. Låt svalna ca 10 minuter och vispa därefter ner äggen. Smaka av med salt.

7. Häll ner omelettblandningen i ugnsformen. Smula över laxen och ugnsbaka ca 25 minuter tills omeletten stannat.

8. Servera omeletten med crème fraîche och en god blandsallad.

 Recept: Mattias Larsson 
Betyg
2 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
45 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

egg benedict
Petter Alexis vinprovning

Ägg Benedict

En underbar frukost, brunch eller lunch från den omtyckta kokboken "Min plats på jorden" signerad Petter Alexis Askergren.

Åldersgräns och val av cookies
Åldersgräns
Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre.
Om cookies
På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.
Egna inställningar
Nödvändiga cookies*
Dessa cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera på ett säkert och korrekt sätt, och går därför inte att stänga av. Nödvändiga cookies kan innehålla information om val och inställningar du gör på webbplatsen, exempelvis dina inställningar för cookies.
Cookies för analys
Cookies för analys ger information om hur webbplatsen används, till exempel genom Google Analytics, vilket innebär en möjlighet att förbättra din användarupplevelse. Dessa cookies placeras i din webbläsare för att kunna särskilja användare från varandra och därmed skapa en bild över trafiken mellan olika sidor och övrigt beteende på webbplatsen.

Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.
Cookies för marknadsföring
Cookies för marknadsföring, till exempel Facebookpixeln, gör det möjligt för oss att visa personanpassade och relevanta annonser. Annonserna baseras på ditt surfbeteende. Dessa cookies inkluderar även cookies för analys.

Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.