Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Ugnsomelett med varmrökt lax och grönkål 

Ugnsomelett är lättlagat, gott och mättande samt den kanske viktigaste rätten på påskbordet! Här är en matig variant med kål och lax.

Vintips till receptet
37 kr

Ingredienser

300 g varmrökt lax, skinn- och benfri
100 g grönkål
1 gul lök
Smöatt steka i
salt
 

15 g smör
2 msk vetemjö
3 dl mjölk 
8 ägg
Salt  

Till servering;
2 dl crème fraîche
En blandsallad 

Gör så här

1. Värm ugnen till 175 C.

2. Skär bort mittnerven från grönkålen och skär den i mindre bitar.

3. Skala, halvera och skiva löken. Lägg lök och grönkål tillsammans med några smörklickar och en nypa salt i en ugnsform, ca 20×30 cm. Rör runt och ugnsbaka ca 10 minuter.

4. Vispa under tiden ut mjölet med smöret i en kastrull på medelhög temperatur. Tillsätt därefter 1 dl mjölk och vispa tills det är slätt.

5. Vispa ner resterande mjölk och låt koka upp och sjuda 3- 4 minuter under ständig omrörning.

6. Låt svalna ca 10 minuter och vispa därefter ner äggen. Smaka av med salt.

7. Häll ner omelettblandningen i ugnsformen. Smula över laxen och ugnsbaka ca 25 minuter tills omeletten stannat.

8. Servera omeletten med crème fraîche och en god blandsallad.

 Recept: Mattias Larsson 
Betyg
5 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
45 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

egg benedict
Petter Alexis vinprovning

Ägg Benedict

En underbar frukost, brunch eller lunch från den omtyckta kokboken "Min plats på jorden" signerad Petter Alexis Askergren.

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER