Viltkebab med krispig sallad, krämig vitlöksås, het tomatsås och pommes
Laga kebabtallrik hemma - gott och uppskattat! Här gjort på viltskav med två goda såser och riktigt krispiga pommes. I glaset väljer vi ett kryddigt rött vin med som matchar rättens struktur och balanserar hettan.









Ingredienser
500 g viltskav
1 vitlöksklyfta
1 tsk mortlad enbär
1 tsk mortlad kummin
1 tsk torkad oregano
1 tsk paprikapulver
2 msk hackad persilja
olivolja, salt och svartpeppar
Vitlöksås
1 vitlöksklyfta
2 dl matlagningsyoghurt
salt
Het tomatsås
250 g passerade tomater
2 msk balsamicovinäger
1 ½ tsk sambal oelek
Salt
Krispig sallad
250 g isbergssallad
1 rödlök
1 msk pressad citronjuice
salt
Pommes frites
600 g fast potatis
Salt
Frityrolja eller olja med neutral smak till fritering
Gör så här
1. Skala och finhacka vitlöken och blanda den med yoghurten. Smaka av med salt.
2. Blanda ingredienserna till heta tomatsåsen och smaka av med salt.
3. Strimla salladen. Halvera och skiva rödlöken. Blanda salladen och rödlöken med den pressade citronen och en nypa salt precis före servering.
4. Skär fina stavar av potatisen till pommes fritesen och fritera dem i olja på 160°C till fin färg. Smaka av med salt.
5. Skala och finhacka vitlöken till kebaben. Värm en stekpanna med lite olivolja till högsta temperatur.
6. Stek skaven till fin brynt yta och tillsätt sedan vitlöken och kryddorna. Smaka av med salt och svartpeppar.
7. Servera skaven med alla goda tillbehör.
Tips.
8. För att få ännu frasigare pommes. Fritera pommesen 3 gånger och låt de svalna mellan gångerna.