Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Viltkebab med krispig sallad, krämig vitlöksås, het tomatsås och pommes

Laga kebabtallrik hemma - gott och uppskattat! Här gjort på viltskav med två goda såser och riktigt krispiga pommes. I glaset väljer vi ett kryddigt rött vin med som matchar rättens struktur och balanserar hettan.

Vintips till receptet
129 kr

Ingredienser

500 g viltskav
1 vitlöksklyfta
1 tsk mortlad enbär
1 tsk mortlad kummin
1 tsk torkad oregano
1 tsk paprikapulver
2 msk hackad persilja
olivolja, salt och svartpeppar

Vitlöksås
1 vitlöksklyfta
2 dl matlagningsyoghurt
salt

Het tomatsås
250 g passerade tomater
2 msk balsamicovinäger
1 ½ tsk sambal oelek
Salt

Krispig sallad
250 g isbergssallad
1 rödlök
1 msk pressad citronjuice
salt

Pommes frites
600 g fast potatis
Salt
Frityrolja eller olja med neutral smak till fritering

Gör så här

1. Skala och finhacka vitlöken och blanda den med yoghurten. Smaka av med salt.

2. Blanda ingredienserna till heta tomatsåsen och smaka av med salt.

3. Strimla salladen. Halvera och skiva rödlöken. Blanda salladen och rödlöken med den pressade citronen och en nypa salt precis före servering.

4. Skär fina stavar av potatisen till pommes fritesen och fritera dem i olja på 160°C till fin färg. Smaka av med salt.

5. Skala och finhacka vitlöken till kebaben. Värm en stekpanna med lite olivolja till högsta temperatur.

6. Stek skaven till fin brynt yta och tillsätt sedan vitlöken och kryddorna. Smaka av med salt och svartpeppar.

7. Servera skaven med alla goda tillbehör.

Tips.

8. För att få ännu frasigare pommes. Fritera pommesen 3 gånger och låt de svalna mellan gångerna.

Recept: Mattias Larsson
Foto: Cecilia Larsson
Betyg
4 röster
Vad tycker du?
Portioner
3 st
Tillagningstid
1 tim 10 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

KEBAB
Liselotte Forslin_Pressbild_03
3 tim 45 min

Kebab med tillbehör

Har du testat att laga favoriträtten kebab hemma? Om inte, är det hög tid att göra det. Hemlagad kebab tar rätten till helt nya höjder.

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER