Buttery Barrel Chardonnay
119 kr
Ingen kan göra smörig chardonnay som amerikanerna! Buttery Barrel Chardonnay är ett utmärkt exempel på just...
En club sandwich är en macka som är som en hel måltid. Perfekt till brunch eller lunch. Vivas club sandwich serveras på stekta skivor surdegsbröd med avokado och rostade tomatklyftor. Till vår club sandwich serverar vi ett smörigt, nötigt vitt vin med fatkaraktär och fyllig kropp. Vinets fattoner speglar tomaternas sotade smak, vinets smöriga toner återfinns i det steka brödet och fylligheten skapar en perfekt balans till den matiga mackans struktur med både kyckling och avokado.
Club Sandwich
8 tunna skivor surdegsbröd av vete
2 msk smör till stekning
1 liten påse salladsmix, ca 60 g
4 stora tomater
2 msk olivolja
2 tsk torkad timjan
2 stekta kycklingfiléer, ca 200 g (köpta färdiga eller stek själv)
8 skivor bacon
1 mogen avokado
8 salladsblad från gemsallad eller krispsallad
1 dl bra majonnäs
1 msk söt senap
Flingsalt och nymald svartpeppar
Till servering
Tunna potatischips
1. Sätt ugnen på 220°C. Dela tomaterna och gröp ur kärnorna. Skär tomaterna i klyftor och torka dem torra med hushållspapper.
2. Stek kycklingen.
3. Häll olivoljan i en ugnsfast form och vänd runt tomatklyftorna i den. Strö på timjan och salt och peppar efter smak.
4. Rosta i ugnen ca 15-20 minuter tills tomaterna fått lite sotad färg.
5. Stek brödskivorna gyllene på båda sidor i smör. Skiva kycklingen tunt och stek baconet krispigt och låt det rinna av på hushållspapper.
6. Skär avokadon i skivor, salta och peppra.
7. Rör ihop majonnäs och senap.
8. Bygg din din club sandwich genom att bre hälften av majonnäsen på 4 av bröden och lägga på generöst med salladsmix. Bygg sedan med resten av ingredienserna och avsluta med att bre resten av majonnäsen på resten av bröden och lägg på som lock. Servera club sandwichen med chips.
119 kr
Ingen kan göra smörig chardonnay som amerikanerna! Buttery Barrel Chardonnay är ett utmärkt exempel på just...
Matig macka!
En smakrik och härlig picknickmacka som går underbart ihop med ett glas bärigt rosévin.