Louis Bouillot Les Lavots Grand Terroirs, 2017
329 kr
Exklusiv årgångscrémant från Louis Bouillot - endast 156 flaskor släpps i Systembolagets beställningssortiment!
En svensk variant av den franska street-foodrätten pissaladière. Vi har försvenskat med smördeg och Västerbottensost. Gott som en huvudrätt tillsammans med en stor sallad eller att servera i småbitar till minglet. Det är också en utmärkt del av en buffé. Servera gärna tillsammans med ett fruktigt rosébubbel med en frisk syra som lättar upp den feta osten.
En plåt Pissaladière
1 paket färdig smördeg
3 stora gula lökar
1/2 msk blandade torkade örtkryddor
(tex herbs de Provence, örtpeppar)
1/2 msk råsocker
1 msk vitvinsvinäger
Olivolja
Riven Västerbottenost
salt och svartpeppar
Garnering
Kalamataoliver
Färsk timjan
Tillbehör
Grönsallad eller
tomatsallad
1. Värm ugnen till 225 grader.
2. Dela löken på mitten och skär i tunna skivor.
3. Värm olivolja i en stekpanna eller djup kastrull och fräs sedan de torkade örtkryddorna snabbt.
4. Tillsätt löken, socker och en nypa salt och stek löken mjuk på medelhög värme. Se till så att löken inte bryns utan bara blir mjuk och glansig.
5. Tillsätt vitvinsvinägern när löken är halvmjuk och låt den sedan steka/koka med.
6. Bred ut den färdiga smördegen på en bakplåtspappersklädd plåt. Vik upp kanterna lite lätt och nagga degen med en gaffel.
7. Riv rikligt med Västerbottensost över hela smördegen. Strö över löken. Toppa med lite färsk timjan.
8. Ställ in i ugnen i cirka 15-20 minuter. När pizzapajen ser klar ut, ta ut den ur ugnen och strö över lite mer färsk timjan, nymalen svartpeppar samt Kalamataoliver. Servera genast, gärna tillsammans med en stor grönsallad eller tomatsallad om det ska vara en huvudrätt eller bara som små slices tillsammans med ett glas bubbel.
9. Receptet blir en plåt med pissaladiére. Öka på receptet om ni är många eller ska servera rätten som huvudrätt.
329 kr
Exklusiv årgångscrémant från Louis Bouillot - endast 156 flaskor släpps i Systembolagets beställningssortiment!
Aperitivo – en perfekt start på kvällen. Bjud på en italiensk aperitivo och ett glas bubbel!
En rätt som gör succé i alla sällskap