Chablis Premier Cru Vau de Vey, Domaine de l’Enclos
399 kr
Chablis Premier Cru med elegans, klass och fräschör från Vau de Vey, ett av de brantaste...
Hör ni inte ljudet? Tryck då ”tap to unmute”. Går det långsamt att spela upp provningen? Klicka på kugghjulet i videons nedersta högra hörn och sänk bildkvalitén!
Chablisviner är en klockren kombination ihop med hummer. Vi parar därför ihop Chablis Premier Cru Vau de Vey, Domaine de l’Enclos med Hummersallad med äpple, stjälkselleri och aioli. Mineraliteten vi hittar i vinet återfinns i hummerköttet. Läs receptet här.
Druvan syrah matchas ofta ihop med lamm då syrah-viners struktur passar så bra ihop med lammets textur. Till Laurus Crozes Hermitage har vi därför valt Lammracks med rosmarinrostad potatis. Läs receptet här.
Pinot noir ger viner med en lättare kropp vilket passar till lättare kötträtter som kyckling. I De Loach Russian River Valley Pinot Noir hittar vi också en fatton, vilket gifter sig med den sotade tonen vi får i Grillad kyckling parmigiana. Läs receptet här.
Till Kleine Zalze Family Reserve Chenin Blanc rekommenderar vi Stekt hälleflundra på surdegsbröd med krispig sallad, sötsyrlig fänkål och färsklök samt löjromsdressing. Örtigheten i vinet matchar den örtiga smaken vi får från fänkålen och färsklöken. Vinet fattoner gifter sig med den stekta fisken och det stekta brödet. Läs receptet här.
399 kr
Chablis Premier Cru med elegans, klass och fräschör från Vau de Vey, ett av de brantaste...
279 kr
Ett smakrikt och ursprungtypiskt vin från Crozes Hermitage i Norra Rhône. Från producenten Gabriel Meffre. Vinet...
269 kr
Kraftfull men samtidigt mycket elegant fatlagrad chenin blanc med druvans typiska generösa sydafrikanska frukttoner.
Chablis är mångas favoritvinområde, och vi förstår varför. Chablis bästa kompis är hummer - vilket den här förrätten är ett kvitto på!
Rosastekta lammracks med ugnsbakade tomater, rosmarinrostad potatis och rödvinsky. Servera med ett kryddigt rödvin!
En riktigt god stekt hälleflundra serverad på ett spännande sätt!