Julmat – 3 juliga recept till december
Äntligen jultider igen och då vill vi äta värmande och goda rätter med smak av vår tindrande högtid. Här har vi samlat våra tre godaste tillika juligaste recept – självklart har vi också plockat fram det perfekta vintipset till vår julmat. Il Vero Siciliano.
Köttbullemacka med brynt lök
Köttbullar är mångas absoluta favorit när det kommer till julmat och dessa kryddiga och saftiga köttbullar som vi serverar med rödbetssallad och brynt lök lämnar ingen besviken. Servera den delikata smörgåsen till det generösa och kryddiga rödvinet som möter upp köttbullarnas kryddning. Läs, laga och njut av det goda julreceptet här!
Grönkålspaj med rostade hasselnötter
I december är verkligen säsongen för grönkål i full gång. Denna underbart goda kål som gör sig så bra i matlagning. En välsmakande variant på den nyttiga och goda grönsaken är grönkålspaj. Här tillsammans med juliga smaker av röda vinteräpplen och rostade hasselnötter. Grönkål som kan ha en lite bitter ton smakar allra bäst tillsmans med ett vin med generös frukt som balanserar upp beska toner. Vinets frukt gifter sig dessutom mycket bra med vinteräpplet i pajen. Här hittar du receptet på juldoftande grönkålspaj.
Julig coleslaw med äpple och valnötter
En fräsch och god rätt som blir ett perfekt komplement till den mastiga julmateten. Den här salladen bjuder på friskhet från äppelcidervinäger, hetta från dijonsenap, sötma från rött äpple och knaprig struktur från valnötter. Den här typen av sallad passar bäst till ett fruktigt vin med frisk syra. Friskheten i vinet balanserar syrligheten från vinägern. Vinets frukt möter upp äpplets sötma, balanserar hettan från senapen och balanserar eventuell beska från valnötterna! Här hittar du receptet på vår julia coleslaw.