Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Malbec

Malbec är fransosen som har gjort sig känd för att producera högkvalitativa viner i Argentina!

Ursprung & områden

Malbec har sitt ursprung i sydvästra Frankrike, där den fortfarande odlas och trivs i regionen Cahors. Druvan odlas även i Loire och Bordeaux. I Bordeaux agerar den dock mest som blanddruva tillsammans med merlot och cabernet sauvignon. Malbec får dock verkligen stå i rampljuset i Argentina särskilt i regionen Mendoza. Har är Malbec landets signarturdruva och Argentina är världens största producent av druvan. Vi hittar även fina malbecviner i USA, Chile och Australien.

Doft & smak

Malbec är känd för sin djupa färg, fylliga kropp. Några vanliga smaker och aromer inkluderar:

  • Fruktiga toner: Mörka körsbär, plommon, blåbär och björnbär.
  • Blommiga noter: Viol och rosor.
  • Kryddiga inslag: Svartpeppar, kanel och lakrits.
  • Rökiga och jordiga noter: Tobak, choklad, kaffe och ibland en hint av rök.
  • Mjuks syra och silkeslena tanniner: Vilket ger vinet en rund och balanserad struktur.

Mat till malbec

Malbec är en mångsidig matvin, servera till grillat kött, mustiga grytor och mogna ostar!

Grillad entrecôte med vitlökssmör och potatisgratäng

Lammgryta - sicilianskt recept

Vintips

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Du kanske också gillar

Nyhet i beställningssortimentet. "Synnerligen prisvärt" rosé
Torr och krispig rosényhet från populära Black Tower - 100% pinot noir! Urgod till ugnsbakad torskrygg & sparrisrisotto.

LÄS MER