Capitano Rosso
99 kr
Det perfekta vinet till de italienska favoriterna; surdegspizza, en härlig pasta eller lagrade ostar. Finns på hyllan på många Systembolag.
Till grillad entrecôte med vitlökssmör och potatisgratäng väljer vi gärna ett elegant och välbalanserat rött i glaset.
4 skivor entrecote a 200 g
12 gröna sparrisar
olivolja, salt och svartpeppar
Ädelostgratinerad potatisgratäng
650 g potatis
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
120 g ädelost
salt
Vitlökssmör
125 g smör
2 vitlöksklyftor
2 msk hackad persilja
salt
1. Värm ugnen till 225 C.
2. Koka upp mjölk och grädde i en vid kastrull. Skiva potatisen tunt lägg ner den i gräddmjölken. Låt det sjuda ca 20 minuter tills potatisen är mjuk med ett lätt tuggmotstånd och rör om med jämna mellanrum och smaka av med salt vartefter.
3. Häll upp potatisen i en ugnsfast form och smula över ädelosten. Ugnsbaka gratängen i ca 10 minuter tills den har en fin gratinerad yta.
4. Finhacka vitlöken och mixa den sedan med smöret, persiljan och en nypa salt.
5. Värm grillen till högsta temperatur.
6. Skär av de nedersta centrimetrarna från sparrisarna. Vänd sparrisen sedan i olja och salt. Salta och peppra entrecoten.
7. Grilla sparrisarna några minuter runt om tills de har en fint grillad yta. Grilla entrecoten ett par minuter på varje sida tills den är medium och har en fint grillad yta.
8. Servera entrecôten med gratängen och vitlökssmöret.
99 kr
Det perfekta vinet till de italienska favoriterna; surdegspizza, en härlig pasta eller lagrade ostar. Finns på hyllan på många Systembolag.
Äntligen är grillsäsongen här, och det är ju få saker som inger den starka sommarkänslan som...
En helgrätt med smak av jordärtskocka och dragon