Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Grillad entrecôte, sparris, ädelostgratinerad potatisgratäng och vitlökssmör

Till grillad entrecôte med vitlökssmör och potatisgratäng väljer vi gärna ett fruktigt och kryddigt rött i glaset.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

4 skivor entrecote a 200 g
12 gröna sparrisar
olivolja, salt och svartpeppar

Ädelostgratinerad potatisgratäng
650 g potatis
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
120 g ädelost
salt

Vitlökssmör
125 g smör
2 vitlöksklyftor
2 msk hackad persilja
salt

Gör så här

1. Värm ugnen till 225 C.

2. Koka upp mjölk och grädde i en vid kastrull. Skiva potatisen tunt lägg ner den i gräddmjölken. Låt det sjuda ca 20 minuter tills potatisen är mjuk med ett lätt tuggmotstånd och rör om med jämna mellanrum och smaka av med salt vartefter.

3. Häll upp potatisen i en ugnsfast form och smula över ädelosten. Ugnsbaka gratängen i ca 10 minuter tills den har en fin gratinerad yta.

4. Finhacka vitlöken och mixa den sedan med smöret, persiljan och en nypa salt.

5. Värm grillen till högsta temperatur.

6. Skär av de nedersta centrimetrarna från sparrisarna. Vänd sparrisen sedan i olja och salt. Salta och peppra entrecoten.

7. Grilla sparrisarna några minuter runt om tills de har en fint grillad yta. Grilla entrecoten ett par minuter på varje sida tills den är medium och har en fint grillad yta.

8. Servera entrecôten med gratängen och vitlökssmöret.

Recept: Mattias Larsson
Betyg
19 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
1 tim

Vintips till maten

Toro Loco Reserva

Toro Loco Reserva

99 kr

Lagrat vin från toppårgång - passar perfekt till ost, tapas och smakrika kötträtter.

KÖP

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Bäst pris på Systembolaget
Smörig, ekad, rund & fruktig i en rymlig 1L-flaska - 98 kronor

LÄS MER