Petite Orange
115 kr
Petite Orange från Alsace, ett vitt vin – fast orange! Perfekt till thaigrytan eller ostbrickan.
Orange vin – har du hört talas om det förut?
Hur smakar och framställs det? Ja, vad är ett orange vin egentligen?
För att göra orange vin använder man en gammal vinmakarteknik som härstammar från Georgien. Man tillverkar vinet av gröna druvor och behandlar dem som blå druvor. Det vill säga, musten jäser på skalen så att mer smak och färg extraheras och vinet får den karaktäristiska orangea färgen.
När man annars gör vita viner så sorterar man bort skalen vid jäsning. Här har de alltså istället fått ligga kvar för att ge mer smak och färg åt vinet.
Vintips: Petite Orange. Det är ett smakrikt och fylligt vin med inslag av gula äpplen, aprikos, vita blommor, persika och kryddor. Den höga syran gör vinet till ett perfekt matvin, servera gärna vinet svalt tillsammans med mat från de asiatiska köken, där matens hetta och sötma är en perfekt match. Vinet passar även som aperitif och perfekt till ost och plock!
115 kr
Petite Orange från Alsace, ett vitt vin – fast orange! Perfekt till thaigrytan eller ostbrickan.
Kyckling i ugn, grillad kyckling, kycklinglår eller kycklingklubba? Möjligheterna är oändliga!