Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

3 goda tilltugg till bubbel

Bjud in till mingel med bubbel och tre olika tilltugg som är lika läckra som enkla att fixa till: Kräftcanapéer, crostini med örtig kycklingceasar och krustader med varmrökt laxmousse. Servera ett friskt och fruktigt mousserande vin till som lättar upp rörorna med sin pigga framtoning.

Vintips till receptet
105 kr

Ingredienser

Kräftcanapéer
 16 stycken
Tid: 1 timme + tid i kylen

 300 g frysta kräftstjärtar (eller 1 förpackning kräftstjärtar i lag, 360 g)
6 msk naturell färskost
4 msk majonnäs
3 msk hackad dill
1 tsk rivet citronskal
3 tsk riven pepparrot
½ krm cayennepeppar
salt
8 skivor kavring
utstansningsring, 4–5 centimeter i diameter

Till garnering:
hackad gräslök
kräftstjärtar
dill

Crostini med örtig kycklingceasar
16 stycken
Tid: 1 timme
16 skivor baguette

Röra
½ dl kesella
½ tsk dijonenap
1 liten riven vitlöksklyfta
2 sardeller
2 krm worcesterhiresås
2 msk hackad persilja
2 msk hackad gräslök
½ tsk rivet citronskal
1 dl majonnäs
2 dl fintärnad grillad kyckling
½ dl finriven parmesanost
salt
nymald peppar
hackad persilja till garnering

Krustader med varmrökt laxmousse
16 stycken
Tid: 30 minuter
16 krustader

Röra
150 g varmrökt laxfilé
3 msk naturell färskost
2 msk majonnäs
1 msk hackad dill
1 tsk rivet citronskal
3 krm smulad rosépeppar
1/2 krm cayennepeppar
salt
hackad gräslök och smulad rosépeppar till garnering

Gör så här

Kräftcanapéer

1. Tina de frysta kräftorna. Om kräftor i lag används, pressa noga ur all vätska. Finhacka kräftorna så mycket som möjligt.

2. Rör ihop ost, majonnäs, dill, citronskal, pepparrot och cayennepeppar. Vänd ner kräftorna och smaka av med salt. Låt röran stå till sig i kylen 1–2 timmar.

3. Tryck ner en utstansningsring, 4–5 centimeter i diameter, i ett av bröden. Låt ringen sitta kvar. Lägg ner en klick av röran och platta till.

4. Tryck försiktigt upp canapén från ringen. Fortsätt på samma sätt, det blir 2 canapéer av varje brödskiva. Förvara canapéerna i kylen under plast. Garnera vid servering.

Crostini med örtig kycklingceasar

5. Mixa ihop kesella, dijon, vitlök, sardeller, worcesterhiresås, örter och citronskal.

6. Vänd ner majonnäs, kyckling och parmesan för hand. Smaka av med salt och peppar. Låt smakerna mogna i kylen.

7. Sätt ugnen på 200 grader. Rosta brödet i mitten av ugnen cirka 8 minuter.

8. Klicka röran på crostinin vid servering. Strö över hackad persilja.

Krustader med varmrökt laxmousse

9. Mosa laxköttet med en gaffel. Rör ihop med ost, majonnäs, dill, citronskal och de båda pepparsorterna. Smaka av med salt. Ställ i kylen.

10. Fördela röran i krustaderna vid servering. Garnera med hackad gräslök och en aning smulad rosépeppar.

Recept: Caroline Hofberg
Betyg
10 röster
Vad tycker du?
Portioner
8 st
Tillagningstid
1 tim

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER