Prosecco Pizzolato Organic
109 kr
Druvtypisk prosecco med smak av tropisk frukt, grape, gröna äpplen. Perfekt att njuta till kryddstark mat eller bara i gott sällskap!
Bjud in till mingel med bubbel och tre olika tilltugg som är lika läckra som enkla att fixa till: Kräftcanapéer, crostini med örtig kycklingceasar och krustader med varmrökt laxmousse. Servera ett friskt och fruktigt mousserande vin till som lättar upp rörorna med sin pigga framtoning.
Kräftcanapéer
16 stycken
Tid: 1 timme + tid i kylen
300 g frysta kräftstjärtar (eller 1 förpackning kräftstjärtar i lag, 360 g)
6 msk naturell färskost
4 msk majonnäs
3 msk hackad dill
1 tsk rivet citronskal
3 tsk riven pepparrot
½ krm cayennepeppar
salt
8 skivor kavring
utstansningsring, 4–5 centimeter i diameter
Till garnering:
hackad gräslök
kräftstjärtar
dill
Crostini med örtig kycklingceasar
16 stycken
Tid: 1 timme
16 skivor baguette
Röra
½ dl kesella
½ tsk dijonenap
1 liten riven vitlöksklyfta
2 sardeller
2 krm worcesterhiresås
2 msk hackad persilja
2 msk hackad gräslök
½ tsk rivet citronskal
1 dl majonnäs
2 dl fintärnad grillad kyckling
½ dl finriven parmesanost
salt
nymald peppar
hackad persilja till garnering
Krustader med varmrökt laxmousse
16 stycken
Tid: 30 minuter
16 krustader
Röra
150 g varmrökt laxfilé
3 msk naturell färskost
2 msk majonnäs
1 msk hackad dill
1 tsk rivet citronskal
3 krm smulad rosépeppar
1/2 krm cayennepeppar
salt
hackad gräslök och smulad rosépeppar till garnering
1. Tina de frysta kräftorna. Om kräftor i lag används, pressa noga ur all vätska. Finhacka kräftorna så mycket som möjligt.
2. Rör ihop ost, majonnäs, dill, citronskal, pepparrot och cayennepeppar. Vänd ner kräftorna och smaka av med salt. Låt röran stå till sig i kylen 1–2 timmar.
3. Tryck ner en utstansningsring, 4–5 centimeter i diameter, i ett av bröden. Låt ringen sitta kvar. Lägg ner en klick av röran och platta till.
4. Tryck försiktigt upp canapén från ringen. Fortsätt på samma sätt, det blir 2 canapéer av varje brödskiva. Förvara canapéerna i kylen under plast. Garnera vid servering.
5. Mixa ihop kesella, dijon, vitlök, sardeller, worcesterhiresås, örter och citronskal.
6. Vänd ner majonnäs, kyckling och parmesan för hand. Smaka av med salt och peppar. Låt smakerna mogna i kylen.
7. Sätt ugnen på 200 grader. Rosta brödet i mitten av ugnen cirka 8 minuter.
8. Klicka röran på crostinin vid servering. Strö över hackad persilja.
9. Mosa laxköttet med en gaffel. Rör ihop med ost, majonnäs, dill, citronskal och de båda pepparsorterna. Smaka av med salt. Ställ i kylen.
10. Fördela röran i krustaderna vid servering. Garnera med hackad gräslök och en aning smulad rosépeppar.
109 kr
Druvtypisk prosecco med smak av tropisk frukt, grape, gröna äpplen. Perfekt att njuta till kryddstark mat eller bara i gott sällskap!
Man vill alltid bjuda på något gott till fördrinken eller minglet. Här hittar du våra godaste snittar till mingelbrickan.
Tre smakrika tilltugg som passar perfekt till bubbel i glaset. Enkla, supergoda och eleganta!
Mousserande vin behöver inte kosta skjortan. Här tipsar vi om sju goda bubbel under hundralappen*. Välj...