Black Tower Fruity White BIB
209 kr
“Mer än prisvärt”. Passar utmärkt till fisk och rätter med sting, som tacos, indiskt och thailändskt.
En härlig bruschetta med len ricotta, grillad squash och en syrlig citronolja som lyfter hela smaken. Gott, lättlagat, och snällt mot plånboken. Servera till ett glas fruktigt vitt vin med frisk syra som balanserar rättens pigga citronsmak.








1–2 squash
1 baguette eller ljust surdegsbröd
färska örter
olivolja
flingsalt & svartpeppar
Ricottakräm
250 g ricotta
2 msk olivolja
1 tsk citronsaft
salt & vitpeppar
Citronolja
0,5 dl olivolja
1 citron, rivet skal
1 msk citronsaft
lite honung (valfritt)
1. Ricottakräm: Vispa ricottan med elvisp tills den blir lätt och fluffig. Rör ner olja, citron och smaka av med salt och peppar.
2. Skiva squash på längden. Pensla med olja och grilla i grillpanna eller på utegrill tills de får fina ränder. Salta lätt.
3. Citronolja: Blanda olivolja, citronskal, saft och ev. lite honung. Rör om.
4. Skär brödet i sneda skivor och rosta i torr panna, ugn eller på grillen tills de är gyllene och krispiga.
5. Bred vispad ricotta på varje brödskiva. Toppa med grillad squash och ringla över citronolja.
6. Strö över lite flingsalt, svartpeppar och färska örter.
Tips: Vill du göra det matigare? Lägg till rostade pinjenötter, lufttorkad skinka eller en klick burrata ovanpå. Gott även som tillbehör till sallad eller soppa.
209 kr
“Mer än prisvärt”. Passar utmärkt till fisk och rätter med sting, som tacos, indiskt och thailändskt.
En snabblagad gryta fullproppad med massa mustiga smaker.