Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil
TIPS! Fyll i din vinprofil och få utvalda tips på vin och mat! Klicka på profilikonen längst upp för att göra dina val.

Frasig toast med gräddglaserad svamp, varmrökt lax och löjrom 

En otroligt god och lyxig variant av svamptoast med smaker från både hav och skog. Till den här rätten med svamp, lax och löjrom väljer vi ett fruktigt vitt vin. Med sin rena frukt och inslag av mineral lyfter vinet fram smakerna i den exklusiva löjrommen. Vinets aromatiska toner gifter sig dessutom med svampens umamiaromer och slutresultatet blir fulländat.

Vintips till receptet
89 kr

Ingredienser

4 skivor vitt surdegsbröd
1 1/2 äpple
200 g varmrökt lax, skinn- och benfri
100 g löjrom
olivolja och finstrimlad gräslök

Gräddglaserad svamp
350 g kantareller (annan svamp går också bra)
1 gul lök
2 dl vispgrädde
olivolja och salt

Gör så här

1. Ansa svampen och skär den i önskad storlek. Skala och finhacka löken.

2. Kärna ur och skär äpplet i 12 klyftor.

3. Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Stek brödskivorna i rikligt med olivolja ett par minuter på varje sida till fin färg.

4. Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Stek svampen i olivolja tills den har fått fin brynt färg, lägg därefter ner lök och stek i ytterligare ca 2 minuter. Häll på grädden och koka ca 3 minuter, till simmig konsistens. Smaka av med salt.

5. Stek äppelklyftorna i olja på medelhög temperatur ca 3 minuter till fin brynt färg. Smaka av med salt.

6. Lägg den krämiga svampen på brödskivorna. Smula över laxen och toppa med äpple, löjrom och gräslök.

Betyg
20 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
30 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Crépes med svamp och ricotta
40 min

Crépes med svamp och ricotta

70-tals klassikern crépes serveras här i en uppdaterad variant med svamp, ricotta och mozzarella. Enkelt att svänga ihop och försvinnande gott.

Åldersgräns och val av cookies
Åldersgräns
Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre.
Om cookies
På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.
Egna inställningar
Nödvändiga cookies*
Dessa cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera på ett säkert och korrekt sätt, och går därför inte att stänga av. Nödvändiga cookies kan innehålla information om val och inställningar du gör på webbplatsen, exempelvis dina inställningar för cookies.
Cookies för analys
Cookies för analys ger information om hur webbplatsen används, till exempel genom Google Analytics, vilket innebär en möjlighet att förbättra din användarupplevelse. Dessa cookies placeras i din webbläsare för att kunna särskilja användare från varandra och därmed skapa en bild över trafiken mellan olika sidor och övrigt beteende på webbplatsen.

Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.
Cookies för marknadsföring
Cookies för marknadsföring, till exempel Facebookpixeln, gör det möjligt för oss att visa personanpassade och relevanta annonser. Annonserna baseras på ditt surfbeteende. Dessa cookies inkluderar även cookies för analys.

Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.