Petite Belle Sparkling Brut
99 kr
Fynd på hyllan! Ett friskt, fruktigt och smakrikt mousserande vin med inslag av päron, gröna äpplen, persika och citrus.
En otroligt god och lyxig variant av svamptoast med smaker från både hav och skog. Till den här rätten med svamp, lax och löjrom väljer vi gärna ett friskt, aromatiskt bubbel med härlig frukt. Vinets aromatiska toner gifter sig med svampens umamiaromer medan vinets fräschör lättar upp den gräddiga anrättningen.




4 skivor vitt surdegsbröd
1 1/2 äpple
200 g varmrökt lax, skinn- och benfri
100 g löjrom
olivolja och finstrimlad gräslök
Gräddglaserad svamp
350 g kantareller (annan svamp går också bra)
1 gul lök
2 dl vispgrädde
olivolja och salt
1. Ansa svampen och skär den i önskad storlek. Skala och finhacka löken.
2. Kärna ur och skär äpplet i 12 klyftor.
3. Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Stek brödskivorna i rikligt med olivolja ett par minuter på varje sida till fin färg.
4. Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Stek svampen i olivolja tills den har fått fin brynt färg, lägg därefter ner lök och stek i ytterligare ca 2 minuter. Häll på grädden och koka ca 3 minuter, till simmig konsistens. Smaka av med salt.
5. Stek äppelklyftorna i olja på medelhög temperatur ca 3 minuter till fin brynt färg. Smaka av med salt.
6. Lägg den krämiga svampen på brödskivorna. Smula över laxen och toppa med äpple, löjrom och gräslök.
99 kr
Fynd på hyllan! Ett friskt, fruktigt och smakrikt mousserande vin med inslag av päron, gröna äpplen, persika och citrus.
En underbar rätt med smörig sälta och syra som gifter sig perfekt med ett fylligt och friskt glas vitt.
70-tals klassikern crépes serveras här i en uppdaterad variant med svamp, ricotta och mozzarella. Enkelt att svänga ihop och försvinnande gott.