Grandiosa Gran Selección Crispy Blanc
199 kr
Ett friskt och krispigt vitt från soliga Spanien, med toner av persika, melon, krispiga päron och solmogen citrus.
En otroligt god och lyxig variant av svamptoast med smaker från både hav och skog. Till den här rätten med svamp, lax och löjrom väljer vi gärna ett friskt och krispigt vitt. Vinets aromatiska toner gifter sig dessutom med svampens umamiaromer och slutresultatet blir fulländat.
4 skivor vitt surdegsbröd
1 1/2 äpple
200 g varmrökt lax, skinn- och benfri
100 g löjrom
olivolja och finstrimlad gräslök
Gräddglaserad svamp
350 g kantareller (annan svamp går också bra)
1 gul lök
2 dl vispgrädde
olivolja och salt
1. Ansa svampen och skär den i önskad storlek. Skala och finhacka löken.
2. Kärna ur och skär äpplet i 12 klyftor.
3. Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Stek brödskivorna i rikligt med olivolja ett par minuter på varje sida till fin färg.
4. Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Stek svampen i olivolja tills den har fått fin brynt färg, lägg därefter ner lök och stek i ytterligare ca 2 minuter. Häll på grädden och koka ca 3 minuter, till simmig konsistens. Smaka av med salt.
5. Stek äppelklyftorna i olja på medelhög temperatur ca 3 minuter till fin brynt färg. Smaka av med salt.
6. Lägg den krämiga svampen på brödskivorna. Smula över laxen och toppa med äpple, löjrom och gräslök.
199 kr
Ett friskt och krispigt vitt från soliga Spanien, med toner av persika, melon, krispiga päron och solmogen citrus.
En underbar rätt med smörig sälta och syra som gifter sig perfekt med ett fylligt och friskt glas vitt.
70-tals klassikern crépes serveras här i en uppdaterad variant med svamp, ricotta och mozzarella. Enkelt att svänga ihop och försvinnande gott.