Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Frasig toast med gräddglaserad svamp, varmrökt lax och löjrom 

En otroligt god och lyxig variant av svamptoast med smaker från både hav och skog. Till den här rätten med svamp, lax och löjrom väljer vi gärna ett friskt och fruktigt rosé. Vinets aromatiska toner gifter sig dessutom med svampens umamiaromer och slutresultatet blir fulländat.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

4 skivor vitt surdegsbröd
1 1/2 äpple
200 g varmrökt lax, skinn- och benfri
100 g löjrom
olivolja och finstrimlad gräslök

Gräddglaserad svamp
350 g kantareller (annan svamp går också bra)
1 gul lök
2 dl vispgrädde
olivolja och salt

Gör så här

1. Ansa svampen och skär den i önskad storlek. Skala och finhacka löken.

2. Kärna ur och skär äpplet i 12 klyftor.

3. Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Stek brödskivorna i rikligt med olivolja ett par minuter på varje sida till fin färg.

4. Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Stek svampen i olivolja tills den har fått fin brynt färg, lägg därefter ner lök och stek i ytterligare ca 2 minuter. Häll på grädden och koka ca 3 minuter, till simmig konsistens. Smaka av med salt.

5. Stek äppelklyftorna i olja på medelhög temperatur ca 3 minuter till fin brynt färg. Smaka av med salt.

6. Lägg den krämiga svampen på brödskivorna. Smula över laxen och toppa med äpple, löjrom och gräslök.

Betyg
21 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
30 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Crépes med svamp och ricotta
Ida Fürst bild
40 min

Crépes med svamp och ricotta

70-tals klassikern crépes serveras här i en uppdaterad variant med svamp, ricotta och mozzarella. Enkelt att svänga ihop och försvinnande gott.

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER