Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Gaffelmosad färskpotatis med löjrom, potatischips, gräddfil och prästost

I denna läckra anrättning samlas klassiska favoritsmaker av färskpotatis, löjrom och gräddfil i en kombination som verkligen osar festlighet. Den passar perfekt till säsongens bjudningar som både mellanrätt och förrätt och är ett självklart val till bubbel!

Ingredienser

Gaffelmosad mandelpotatis
300 g färskpotatis
2 msk olivolja
2 msk pressad citronsaft
2 msk hackad dill
salt

Till servering
60 g löjrom
½ dl gräddfil
20 g potatischips
25 g präsost
1 dillkvist

1. Skala potatisen och koka den i saltat vatten. Häll av den direkt när den är klar och låt den ånga av ett par minuter.

2. Gaffelmosa den sedan med olivoljan, citronjuicen och dillen. Smaka av om eventuellt mer salt behövs..

3. Lägg upp potatisen på en tallrik och toppa med löjrom, gräddfil och potatischips..

4. Avsluta med att riva över prästosten och plocka över några små dillkvistar. Servera och ät direkt..

Obs! Angivna portioner är beräknade enligt servering som mellanrätt. Som förrätt kan du servera denna rätt till cirka 8 gäster.

Betyg
6 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
30 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER