Louis Bouillot Les Lavots Grand Terroirs, 2017
329 kr
Exklusiv årgångscrémant från Louis Bouillot - endast 156 flaskor släpps i Systembolagets beställningssortiment!
I denna läckra anrättning samlas klassiska favoritsmaker av färskpotatis, löjrom och gräddfil i en kombination som verkligen osar festlighet. Den passar perfekt till säsongens bjudningar som både mellanrätt och förrätt och är ett självklart val till bubbel!
Gaffelmosad mandelpotatis
300 g färskpotatis
2 msk olivolja
2 msk pressad citronsaft
2 msk hackad dill
salt
Till servering
60 g löjrom
½ dl gräddfil
20 g potatischips
25 g präsost
1 dillkvist
1. Skala potatisen och koka den i saltat vatten. Häll av den direkt när den är klar och låt den ånga av ett par minuter.
2. Gaffelmosa den sedan med olivoljan, citronjuicen och dillen. Smaka av om eventuellt mer salt behövs..
3. Lägg upp potatisen på en tallrik och toppa med löjrom, gräddfil och potatischips..
4. Avsluta med att riva över prästosten och plocka över några små dillkvistar. Servera och ät direkt..
329 kr
Exklusiv årgångscrémant från Louis Bouillot - endast 156 flaskor släpps i Systembolagets beställningssortiment!
En förrätt som slår det mesta - Inled påskmiddagen med ljuvlig vit sparris och smörig citronsås!
Ett underbart recept på grillade räkor där heta och rökiga kryddor serveras med en underbar och len aioli.