Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Friterat tunnbrödschips med röding

Här har du ett drinktilltugg att imponera med! Grillad röding på friterat tunnbröd som du toppar med löjrom. Servera gärna till en fördrink, förslagsvis Ruby Valentine, gjord på Glitter Fisk Ruby Drink Mixer Cassis & Raspberry.

Ingredienser

1 färsk röding
1 förpackning tunnbröd
150 gram naturell färskost
1 msk créme fraiche
1 schalottenlök
1 msk vitt vin
2 msk smör
1 citron
citronpeppar
dill
löjrom
salt

Gör så här

1. Lägg den färska rödingen i ett foliepaket. Salta och krydda med citronpeppar – rikligt för att få upp sältan.

2. Häll på det vita vinet över fisken och lägg på smöret.

3. Hacka dillen och lägg den i fisken. Vik sedan ihop folien till ett paket.

4. Ugnsgrilla eller grilla på öppen eld/på grillen tills fisken uppnått 48-52 grader (ca 15 minuter). När fisken är klar så kan du låta den svalna. Under tiden kan du blanda ihop röran.

5. Blanda färskost, créme fraiche, hackad schalottenlök, dill, och salt. Ta sedan ur fisken, lägg ner bitarna i röran och mosa ihop alltsamman lite lätt.

6. Skär ut 10 st bitar ur tunnbrödet, ca 5 x 3 cm.

7. Fritera tunnbrödet med hjälp av en fritös. Men har du ingen fritös kan du fritera dem på spisen i rapsolja. Hetta upp oljan tills det börjar småbubbla och lägg försiktigt ned brödet. Det tar bara några sekunder.

8. Toppa tunnbrödschipsen med rödingröran och dekorera med citronzest, dill och löjrom.

Recept på friterat tunnbrödschips med röding och löjrom: Carola Sundling @tolis.mat på Instagram
Foto:
Carola Sundling

Kolla gärna in fler recept från Tolis mat > 

 

 

 

Betyg
2 röster
Vad tycker du?
Portioner
10 st
Tillagningstid
1 tim

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Topprankat vitt till Vivas favoritpasta
Krämig pasta & portugisisk fyndbox. Läs mer här:

LÄS MER