Jean Biecher Riesling Organic Réserve
115 kr
Vinet har en stor, blommig, typisk rieslingdoft. Det är ett torrt och balanserad vin med en frisk syra, en blommig och fruktig karaktär.
Kräftsäsongen är äntligen här – behöver du tips på tillbehör till kräftskivan? Även om kräftorna är försvinnande goda i sig själva så är tillbehören minst lika viktiga. Variation är allt! Nedan har vi listat våra favoriter bland tillbehören till kräftskivan – testa några, eller alla!
Ett fat med bakad delikatesspotatis med rom och crème fraiche passar fint som tillbehör eller som en liten förrätt innan kräftorna. Servera med ett friskt mousserande vin, förslagsvis Charles de Fére.
Västerbottenpaj är en självklarhet på de flesta kräftskivor och är nästan ett måste. Den är en riktig klassiker som kan göras både glutenfri och laktosfri (minus osten). TIPS! Dekorera pajen med ätbara blommor och servera med smetana, rödlök och rom! Till den här pajen dricker vi ostens bästa vän pinot gris. Testa till exempel Jean Biecher Pinot Gris.
Till det hembakta (eller färdigköpta brödet) och knäckebrödet tycker vi att ett vispat brynt smör med smak av dill och citron är ett perfekt sällskap. Dessa hemgjorda digestivekex med kummin smakar riktigt gott till en bit ost eller bara tillsammans med det vispade smöret.
Det är också läckert och modernt att servera rätter som faktiskt innehåller kräftor på kräftskivan. Kräfttoast med pepparrot och citron är en fräsch smörgås som vi vågar lova imponerar på gästerna. Den har både sälta, syra och lite sting av pepparroten. Yum!
En annan toast som får smaklökarna att dansa är Toast med gräddglaserad svamp, toppad med kräftor och dillfröpicklad lök. Här möts smaker från både skog och hav i en ljuvlig kombination.Kul att göra något annat av kräftorna också!
Kräft och räkröra är ett utmärkt kompliment till kräftorna, servera till ett gott bröd, en bakad potatis eller till ostpajen!
Om det finns plats för efterrätt (så klart det gör) efter alla goda kräftor är en lättlagad smulpaj med björnbär ett perfekt avslut på middagen. Servera med en riktigt fluffig vaniljvisp eller len vaniljsås – oslagbart!
PS. Kolla även in våra 3 bästa vintips till kräftorna.
zfjkalfjsdlkzxm aögjd msözgjek mevötskgv prsd
115 kr
Vinet har en stor, blommig, typisk rieslingdoft. Det är ett torrt och balanserad vin med en frisk syra, en blommig och fruktig karaktär.
115 kr
Ett ekologiskt smakrikt vitt vin från den berömda franska vinregionen Alsace. Pinot Gris är en av Sveriges mest populära vinstilar.
Perfekta rätten för dig som vill ha en mer vinvänlig rätt på kräftskivan. Och för dig som älskar kräftskiva men ogillar pillet. I glaset rekommenderar vi en trevlig riesling.
Kräftsäsong! Här kommer ett underbart recept att servera som förrätt, lunch eller som tillbehör på kräftskivan.
Ett måste på årets kräftskiva - eller som en förrätt till sensommarens middagar.
Detta brynta smör med smak av citron och dill är perfekt att ha på knäckebröd till kräftskivan eller varför inte på färskpotatis till en bit stekt fisk?
En underbart god kräft och räkröra som passar utmärkt som tillbehör på kräftskivan.