Ruppertsberger Nussbien Riesling Kabinett
89 kr
Vinet är knappt halvtorrt med en krispig syra och påtaglig rieslingkaraktär med citrusfrukt. Lång, intensiv och aromatisk eftersmak med inslag av mineral.
Den godaste laxtartaren, som dessutom går att svänga ihop i ett svep! Serveras med syrad lök och rostad mandel som ringar in rättens smaker på ett utmärkt sätt. Till denna krämiga laxtartar väljer vi en frisk och fruktigt riesling som friskar upp den fylliga tartaren.
Krämig laxtartar
250 g gravad laxfilé i bit
1 dl smetana
2 msk finstrimlad gräslök
2 msk riven pepparrot
salt
Syrad lök
2 msk äppelcidervinäger
1 tsk flytande honung
½ gul lök
1 msk finstrimlad gräslök
Till servering
Ca 10 små pumpernickel
30 g rostad mandel
1. Fintärna laxen och blanda den med smetana, gräslök och pepparrot. Smaka av med salt.
2. Blanda vinäger med honung och en nypa salt. Hyvla eller skiva löken supertunt. Blanda ner löken i vinägerblandningen och låt den marinera i 5-10 minuter. Häll därefter bort lagen och blanda ner gräslöken.
3. Lägg ut pumpernickelbröden och toppa med tartaren och löken. Hacka och strö över mandeln.
89 kr
Vinet är knappt halvtorrt med en krispig syra och påtaglig rieslingkaraktär med citrusfrukt. Lång, intensiv och aromatisk eftersmak med inslag av mineral.
En värmande rätt fylld av smaker och kontraster.
Mat som lagar sig själv i ugnen är ett riktigt life hack. Det här är en smakrik och saftig rätt som är svår att motstå.