Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Krämig laxtartar på pumpernickel med syrad lök och rostad mandel

Den godaste laxtartaren, som dessutom går att svänga ihop i ett svep! Serveras med syrad lök och rostad mandel som ringar in rättens smaker på ett utmärkt sätt. Till denna krämiga laxtartar väljer vi ett friskt och fruktigt rosé som friskar upp den fylliga tartaren.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

Krämig laxtartar
250 g gravad laxfilé i bit
1 dl smetana
2 msk finstrimlad gräslök
2 msk riven pepparrot
salt

Syrad lök
2 msk äppelcidervinäger
1 tsk flytande honung
½ gul lök
1 msk finstrimlad gräslök

Till servering
Ca 10 små pumpernickel
30 g rostad mandel

1. Fintärna laxen och blanda den med smetana, gräslök och pepparrot. Smaka av med salt.

2. Blanda vinäger med honung och en nypa salt. Hyvla eller skiva löken supertunt. Blanda ner löken i vinägerblandningen och låt den marinera i 5-10 minuter. Häll därefter bort lagen och blanda ner gräslöken.

3. Lägg ut pumpernickelbröden och toppa med tartaren och löken. Hacka och strö över mandeln.

Obs! Angivna portioner är beräknade enligt servering som mellanrätt. Som förrätt kan du servera denna rätt till cirka 8 gäster.

Betyg
6 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
30 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER