Prosecco Pizzolato Organic
109 kr
Druvtypisk prosecco med smak av tropisk frukt, grape, gröna äpplen. Perfekt att njuta till kryddstark mat eller bara i gott sällskap!
Till den här lyxiga pizzan är verkligen bubbel en ”perfect match”. Gör portionsstora pizzor till förrätt eller skär upp i bitar till minglet, eller lyxa till det ordentligt och gör en stor till middag! I glaset väljer vi ett mousserande vin med frisk syra, aromatiska och fruktiga toner. Syran tämjs något i kombination med den salta pizzan och vinets frukt växer i ett härligt resultat. Vinets aromatiska toner går fint ihop med löjrommen som toppar pizzan!
Pizzadeg
4-6 st portionsstorlekar eller 1 stor
½ paket jäst, 25 g
3 1/2 dl vatten, 37 grader
1 msk olivolja
1 tsk salt
7 dl special vetemjöl
Topping
400 g potatis
150 g kallrökt lax
1 förpackning cream cheese, 200 g
1 dl riven Västerbottensost
100 g smält smör
1 burk löjrom
1 dl gräddfil
½ kruka dill
Flingsalt och nymald svartpeppar
1. Sätt ugnen på 225 grader/200 grader varmluft.
2. Smula jästen i en bunke tillsammans med vatten, olja och salt. Rör tills jästen löst sig.
3. Blanda i mjölet, lite i sänder och arbeta degen ca 10 minuter för hand eller 5 minuter i maskin.
4. Täck över med plast och låt degen jäsa på dragfri plats i ca 40 minuter.
5. Tvätta potatisen och skär den millimeter-tunt, gärna med mandolin.
6. Strimla laxen och blanda med cream cheese.
7. Dela degen i 4 eller 6 bitar och kavla och/eller dra ut till portionspizzor alternativt till 1 stor hel pizza.
8. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar och bred på lax- och cream cheese-röran.
9. Strö på västerbottensost och toppa med ett lager potatisskivor.
10. Droppa över smöret och grädda ca 20 minuter.
11. Låt de svalna en aning innan du skedar över romen i klickar och ripplar över gräddfilen. Toppa med dillkvistar, strö på lite flingsalt och dra några drag med pepparkvarnen.
109 kr
Druvtypisk prosecco med smak av tropisk frukt, grape, gröna äpplen. Perfekt att njuta till kryddstark mat eller bara i gott sällskap!
Snabblagad sparrispizza. En pizza bianca med den ljuvliga primören sparris!
En riktigt pizzafavorit hos många! Perfekt som middag eller som småbitar till fördrinken.