Bouchard Aîné & Fils Brut de Chardonnay
119 kr
Ett vin med en underbar frisk mousse och klingande ren syra i avslutningen! Nu finns hyllade Brut de Chardonnay från Bouchard Aîné & Fils i Sverige.
Att göra sin egen pizza är både enkelt och roligt. Se våra toppingar som förslag, ni kan ju självklart toppa den goda botten och tomatsåsen med det ni gillar bäst. I glaset väljer vi bubbel! Bubblets fräscha syra gifter sig bra med den sötsyrliga tomatsåsen.
4 pizzor
Pizzabotten
25 g jäst
2 1/2 dl ljummet vatten
1 tsk salt
2 msk olivolja
6 dl vetemjöl
Tomatsås
390 g passerade tomater
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
salt och svartpeppar
Topping
12 färska champinjoner
125 g körsbärstomater
1 gul lök
3 dl riven ost
30 g ruccolasallad
1. Smula ner jästen i en bunke.
2. Värm vattnet till 37° och tillsätt till jästen.
3. Rör runt tills jästen lösts upp och tillsätt därefter salt, olja och vetemjöl.
4. Arbeta degen länge, ca 10 minuter, på mjölat bakbord.
5. Dela degen i fyra lika stora delar och forma varje del till en rund boll. Jäs under bakduk i ungefär 30 minuter, eller tills bollarna nått dubbel storlek.
6. Värm ugnen till 250°.
7. Kavla ut varje degbit till en rund platta och lägg på bakplåtspappersklädda plåtar.
8. Tillaga tomatsåsen genom att koka upp passerade tomater, timjan och oregano och låt sjuda i ca 5 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
9. Borsta champinjonerna och skär dem i tunna skivor. Fräs dem i lite olja så att de mjuknar och får lite färg.
10. Halvera körsbärstomaterna och skär löken i tunna skivor.
11. Bred tomatsåsen på pizzabottnarna och strö på det mesta av osten. Lägg på de stekta champinjonerna, lök, tomater och ruccolasallad. Strö på det sista av osten och grädda i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter. Garnera eventuellt med mer ruccola innan servering.
Gör glutenfri: Byt ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix.
119 kr
Ett vin med en underbar frisk mousse och klingande ren syra i avslutningen! Nu finns hyllade Brut de Chardonnay från Bouchard Aîné & Fils i Sverige.
Alla älskar pizza! I den här varianten läggs nästan alla pålägg på efter gräddning.
Pappas potatispizza gjordes på en vanlig, rektangulär svenne-ugnsplåt, i hyresrätt-på-Södermalm-ugn. /Petter Alexis Askergren
Gör portionsstora pizzor till förrätt eller skär upp i bitar till minglet, eller lyxa till det ordentligt och gör en stor till middag!
En riktigt pizzafavorit hos många! Perfekt som middag eller som småbitar till fördrinken.