Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Pizza med champinjoner och körsbärstomater

Att göra sin egen pizza är både enkelt och roligt. Se våra toppingar som förslag, ni kan ju självklart toppa den goda botten och tomatsåsen med det ni gillar bäst. I glaset väljer vi bubbel eller chardonnay.

Ingredienser

4 pizzor

Pizzabotten
25 g jäst
2 1/2 dl ljummet vatten
1 tsk salt
2 msk olivolja
6 dl vetemjöl

Tomatsås
390 g passerade tomater
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
salt och svartpeppar

Topping
12 färska champinjoner
125 g körsbärstomater
1 gul lök
3 dl riven ost
30 g ruccolasallad

Gör så här

1. Smula ner jästen i en bunke.

2. Värm vattnet till 37° och tillsätt till jästen.

3. Rör runt tills jästen lösts upp och tillsätt därefter salt, olja och vetemjöl.

4. Arbeta degen länge, ca 10 minuter, på mjölat bakbord.

5. Dela degen i fyra lika stora delar och forma varje del till en rund boll. Jäs under bakduk i ungefär 30 minuter, eller tills bollarna nått dubbel storlek.

6. Värm ugnen till 250°.

7. Kavla ut varje degbit till en rund platta och lägg på bakplåtspappersklädda plåtar.

8. Tillaga tomatsåsen genom att koka upp passerade tomater, timjan och oregano och låt sjuda i ca 5 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.

9. Borsta champinjonerna och skär dem i tunna skivor. Fräs dem i lite olja så att de mjuknar och får lite färg.

10. Halvera körsbärstomaterna och skär löken i tunna skivor.

11. Bred tomatsåsen på pizzabottnarna och strö på det mesta av osten. Lägg på de stekta champinjonerna, lök, tomater och ruccolasallad. Strö på det sista av osten och grädda i nedre delen av ugnen i ca 10 minuter. Garnera eventuellt med mer ruccola innan servering.

Gör glutenfri: Byt ut vetemjölet mot glutenfri mjölmix.

Recept och foto: Sofia Tegnefur – The Nordic Kitchen

 

Betyg
7 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
1 tim 30 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Potatispizza
Petter Alexis vinprovning
30 min

Pappas potatispizza

Pappas potatispizza gjordes på en vanlig, rektangulär svenne-ugnsplåt, i hyresrätt-på-Södermalm-ugn. /Petter Alexis Askergren

löjroms pizza
Liselotte Forslin_Pressbild_03
1 tim 30 min

Lax- och löjromspizza

Gör portionsstora pizzor till förrätt eller skär upp i bitar till minglet, eller lyxa till det ordentligt och gör en stor till middag!

Topprankat vitt till Vivas favoritpasta
Krämig pasta & portugisisk fyndbox. Läs mer här:

LÄS MER