Hope Shiraz Reserve
99 kr
Guldvinnande rött vin från Australien - Hope Shiraz Reserve. Kryddigt och smakrikt med härlig fatkaraktär.
En underbar Italiensk middag fullspäckad med umamidoftande smaker från svamp, salvia och parmesanost. Välj ett rödvin med fattoner till denna rätt, som möter pancettans rökighet på ett utmärkt sätt.
Potatisgnocchi:
1 kg mjölig potatis
1 ägg
ca 4+1 dl vetemjöl
salt och olivolja
Topping:
1 kruka salvia
200 g pancetta
500 g valfri svamp
1-2 vitlöksklyftor
olivolja, salt och svartpeppar
Till servering:
parmesanost
1. Skala potatisen och koka den mjuk i osaltat vatten. Häll av potatisen direkt när den är klar och låt den svalna och ånga av i ca 5 minuter.
2. Pressa potatisen i en bunke. Tillsätt ägg, mjöl en nypa salt och arbeta snabbt ihop till en deg.
[step]Dela degen i 5 delar och rulla ut varje del till en lång rulle. Skär den i centimeterlånga bitar, och lägg på en mjölad plåt.
3. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Lägg ner lite gnocchi i taget.
4. Låt gnocchin koka någon minut efter att de har flytit upp till ytan. Ta upp dem med en hålslev och lägg ner de i en skål med vatten och is ett par minuter tills de svalnat. Häll då av de i ett durkslag. Vänd runt de i lite olivolja.
5. Ta loss bladen från salvian. Värm en stekpanna till medelhög temperatur.
6. Häll rikligt med olivolja i pannan och lägg ner salvian. Strö över en liten nypa salt och låt bladen puttra i oljan ca 5 minuter tills de är helt krispiga.
7. Lägg bladen på ett dubbelvikt hushållspapper så att de får rinna av ordentligt.
8. Finstrimla pancettan. Ansa och skär svampen i önskad storlek. Finahacka vitlöken.
9. Värm en stor stekpanna till medelhög temperatur. Stek svampen i rikligt med olivolja några minuter tills den är lätt brynt. Lägg då ner pancettan och stek vidare ett par minuter.
10. Tillsätt gnocchin och vitlöken och stek vidare några minuter tills gnocchin fått lite fin färg och smaka av med salt och svartpeppar.
11. Lägg upp gnocchin på 4 tallrikar. Toppa med lite riven parmesanost och strö över den frasiga salvian.
99 kr
Guldvinnande rött vin från Australien - Hope Shiraz Reserve. Kryddigt och smakrikt med härlig fatkaraktär.
Alla älskar gnocchi! Underbart tillsammans med svamp och ett medelfylligt rödvin.
Gnocchi med den otroligt god salsa arrabiata - serveras tillsammans och frästa grönsaker och parmesanost!
Gnocchi blir allt mer populärt även här i Sverige och det är vi väldigt glada för!...