Casa Marzoni Primitivo Organic
299 kr
Casa Marzoni Primitivo på bag-in-box är precis som namnet indikerar gjort på de mycket omtyckta och...
Den här gnocchin serveras med en smakrik salsa arrabiata – en tomatsås med djup karaktär, hetta från chili och frisk syra från citronzest. De frästa grönsakerna bidrar med både textur och sötma. Rosta gärna paprikan och tillsätt ett stänk balsamvinäger i såsen. Avsluta med rikligt med parmesan eller en klick färsk ricotta. Servera med ett fruktigt och fylligt rött.
800g färsk gnocchi
1 aubergine + 1 tsk salt
1 lök
1 paprika
1 zucchini
2 klyftor vitlök
0,5 dl olivolja
(1 msk balsamico).
Salt och peppar efter smak
Salsa arrabiata:
4 tomater, ugnsbakade
2 vitlöksklyftor, ugnsbakade
1 tsk basilika
0,5 tsk oregano eller timjan
0,5 dl olivolja
50g soltorkade tomater, avrunna
Saft och zest av 0,5 citron
1 tsk
0,5-1 mild chilifrukt, utan kärnor
1. Sätt på ugnen på cirka 150 grader. Tärna aubergine och blanda med salt. Låt stå 10-20 minuter.
2. Skålla tomataerna: Skär ett kryss i dem och skålla dem några minuter i kokhett vatten tills skalet går lätt att dra av. Skär sedan tomaterna i skivor. Lägg skivorna på bakplåtspapper penslat med olja och ugnsbaka tomaterna och vitlöken i cirka 30 minuter i 150 graders ugnsvärme. Ta ut och låt lufttorka i cirka 15 minuter.
3. Under tiden tomaterna bakas och lufttorkas, tärna paprika, aubergine och zucchini. Hacka lök och finhacka vitlök till gnocchipytten. Krama gärna ur vätska från auberginerna för bättre smak och konsistens (ej nödvändigt men det blir godare och förkortar stektiden). Använd händerna direkt eller pressa genom en kökshandduk, (det kan vara trögt att få ut vätska i början, men ju mer man kramar, desto lättare går det att pressa ut vätskan).
4. Fräs grönsakerna i rikligt med olja cirka 10-15 minuter tills de är lite brynta och auberginen är mjuk. Smaka av med salt och peppar (och gärna en skvätt balsamico). Lägg grönsakerna åt sidan. Hetta upp pannan igen och fräs gnocchi tills de får en fin stekyta. Blanda gnocchi med grönsakerna (eller servera i separata skålar).
5. Under tiden grönsakerna fräses, mixa ihop ingredienserna till salsa arrabiata.
6. Servera gnocchi med grönsaker, med salsa arrabiata och gärna riven parmesan.
299 kr
Casa Marzoni Primitivo på bag-in-box är precis som namnet indikerar gjort på de mycket omtyckta och...
Potatisgnocchi med pancetta, brynt svamp, frasig salvia och parmesanost! En underbar italiensk middag med ljuvliga umamidofter.
Alla älskar gnocchi! Underbart tillsammans med svamp och ett glas vin.
En försvenskad variant på den Italienska rätten gnocchi. Avnjut med italienskt rödvin!
Gnocchi blir allt mer populärt även här i Sverige och det är vi väldigt glada för!...