Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Rabo de toro – spansk oxsvansragu

En traditionell spansk gryträtt med ljuvliga smaker och underbart mört kött. Ett perfekt långkok med både örtig och kryddig smak och goda grönsaker. Servera med ett fylligt rött som är rikt på frukt.

Vintips till receptet
169 kr

Ingredienser

2  kg oxsvans med ben
5 msk vetemjöl
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2-3 st stora morötter
5 dl vitt vin
6 dl oxbuljong
2 stora tomater
2 gröna paprikor
Ca 5 st lagerblad
½ tsk torkad timjan
½ tsk torkad oregano
½ tsk torkad rosmarin
2 tsk paprikapulver
1,5 tsk salt
Malen svartpeppar
Malen vitpeppar
3-4 msk olivolja

Till servering:
Färsk rosmarin

Gör så här

1. Blanda salt och peppar på ett fat och vänd runt oxsvansen i salt och peppar-blandningen. Hetta upp olivolja i en stor gryta och bryn köttet på medelvärme så det får lite färg. Plocka ut köttet och lägg åt sidan.

2. Stek lök och vitlök i grytan. Blanda ner oxsvansen i kastrullen igen och addera tomaterna, paprikan, morötterna, vin och buljong. Häll i kryddorna.

3. Rör runt allt i kastrullen och låt sedan koka upp. Sänk till medelvärme och låt allt sjuda under lock. Låt småkoka i minst 3 timmar, men du kan med fördel låta den stå upp till hela 5 timmar om du har tid.

4. Servera oxsvansragun i djupare tallrikar.

Recept: Viva Vin & Mat
Betyg
28 röster
Vad tycker du?
Portioner
6 st
Tillagningstid
3 tim 30 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Tortilla-de-patatas
Ida Fürst bild
25 min

Tortilla de patatas

En spansk rätt som kan serveras både som lunch, middag och som en del av tapasmiddagen.

Empanadas
50 min

Empanadas

Vi får inte nog av tapas. Smårätter som kan varieras i det oändliga och som är så roliga att laga.

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER