Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Reuben sandwhich (pastrami-macka)

En amerikansk deli-klassiker med pastrami, syrlig surkål och lagrad ost. Bra att tänka på är att krama ur surkålen ordentligt så att mackan inte blir för blöt och att steka den långsamt så osten verkligen hinner smälta. Servera gärna ett glas fruktigt vitt som flirtar fram mackans komplexa kryddning och balanserar chilihetta.

Vintips till receptet
59 kr

Ingredienser

8 skivor bröd
400 g pastrami (eller kokt oxbringa)
200 g surkål
8 skivor lagrad ost, gärna gruyère
smör till stekning

Reubensås
1 dl majonnäs
1 msk chilisås
1 tsk dijonsenap
1 tsk worcestershiresås
1 krm paprikapulver
salt & peppar

Gör så här:

1. Blanda alla ingredienser till dressingen. Smaka av med salt och peppar.

2. Krama ur surkålen.

3. Bred dressing på samtliga brödskivor.

4. Lägg pastrami, surkål och ost på hälften av skivorna och lägg på resten av brödskivorna.

5. Stek dem gyllenbruna i smör på medelvärme. När brödet känns krispigt och osten har smält är det färdigt.

6. Dela och servera direkt.

Tillbehör: Saltgurka, chips, coleslaw

Tips: Vill du göra den extra saftig – lägg till ett lager dressing inne i mackan också. Funkar även med kalkon eller vegetariskt alternativ som grillad portabello.

Betyg
3 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
25 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept