Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Snabba minipajer med räkor och färskoströra

Perfekta minipajer att servera som förrätt, till buffén eller som mingelmat! Det krämiga innehållet i pajen smakar ljuvligt ihop med den frasiga pajbotten. I glaset serverar vi ett friskt och pärlande vitt vin som möter upp räkorna och hjälper till att lätta upp krämigheten i pajen.

Vintips till receptet
42 kr

Ingredienser

Pajdeg, färdig på rulle (det går givetvis likabra att göra sin egen pajdeg

2 dl handskalade räkor

1 ägg

2 msk färskost med smak av vitlök och örter

1 msk grädde

1 dl riven mozzarellaost 

hackad dill och persilja

riven citronzest 

salt och citronpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Stansa ut runda ringar från pajdegen, ca 5×5 cm och lägg dem i en muffinsform.

3. Pensla pajskalen lite lätt med ett uppvispat ägg – spara resten av ägget.

4. Blanda ner grädde, mozzarellaost, färskost, citronpeppar, hackad dill, rivet citronskal och valfri mängd salt i skålen med det som är kvar av uppvispade ägget.

5. Fördela blandningen i muffinsformarna.

6. Grädda i ca 12 minuter tills de fått en fin gyllene färg.

7. Toppa pajerna med några räkor, krispig sallad, en klick créme fraiche, citronzest, dill och persilja.

Recept: Carola Sundling @tolis.mat på Instagram
Foto:
Carola Sundling

Kolla gärna in fler recept från Tolis mat > 

Betyg
10 röster
Vad tycker du?
Portioner
6 st
Tillagningstid
30 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

glöggminelmat
20 min

Minipajer med svartkål, potatis och kummin

Minipajer som vi fyllt med karamelliserad lök, potatis, svartkål och lagrad ost samt smaksatt med kummin och muskot. Perfekt mingelmat till glöggfesten men smakar lika bra till ett glas bubbel som till glögg!

Topprankat vitt till Vivas favoritpasta
Krämig pasta & portugisisk fyndbox. Läs mer här:

LÄS MER