El Mar Cava Rosé Brut
89 kr
En spännande Cava rosé till ett plånboksvänligt pris! Frisk smak av smultron, vildhallon och röd citrusfrukt.
Den här krämiga och lite syrliga laxbakelsen passar bra att göra som förrätt, drinktilltugg eller en rätt på buffén. Den krämiga färskoströran piggas upp med hjälp av den syrliga citronen och den salta romen. Till laxbakelsen passar med fördel ett glas bubbel eller en fördrink.
1 paket Lingongrova special
50 g färsk lax
75 g smält smör
150 g färskost
1 burk stenbitsrom
2 gelatinblad
1 msk citronsaft
1 rödlök
1 dl hackad gräslök
1 tsk salt
1. Sätt ugnen på 220 grader.
2. Smält smöret, spara lite till laxen.
3. Skär bort kanterna på brödet och mixa med en stavmixer till smulor i en bunke. Rör ner det smälta smöret.
4. Klä en form med avtagbara kanter med bakplåtspapper och tryck ut brödblandningen till en jämn botten. Ställ in den i kylen.
5. Lägg laxbiten i en form, häll på lite av det smälta smöret och salta. Låt laxen gå i ugnen i ca 30 minuter eller tills att den har en innertemperatur på 54-56 grader.
6. Lägg gelatinbladen i en skål med ljummet vatten i ca 5 minuter.
7. Sjud färskosten på låg värme i kastrull. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och blanda med den varma färskosten tills allt smält ihop.
8. Finhacka rödlök och gräslök och blanda med färskost, stenbitsrom och citronsaft (spara lite lök till garnering). Blanda även 2 msk av den färdiga laxen.
9. Ta fram formen ur kylen och bred på röran till ett fint lager. Låt stå i kylen i minst tre timmar eller över natten.
10. Stansa ut runda ringar ur brödbotten och garnera med resterande lax, rödlök och gräslök.
89 kr
En spännande Cava rosé till ett plånboksvänligt pris! Frisk smak av smultron, vildhallon och röd citrusfrukt.
En läcker förrätt som serveras i sällskap med ett glas riesling.
Man vill alltid bjuda på något gott till fördrinken eller minglet. Här hittar du våra godaste snittar till mingelbrickan.
Alla älskar en god skagen till förrätt. I den här varianten serveras den med fräscha tillbehör som äpple och fänkål.