Black Tower Fruity White BIB
209 kr
10 år på svenska marknaden! Passar utmärkt till fisk och rätter med sting, som tacos, indiskt och thailändskt.
En fräsch och smakrik papayasallad med en perfekt balans av syra, hetta och sötma. Krispig grön papaya, saftiga tomater och knapriga jordnötter möter den salta fisksåsen och chilins hetta. Servera salladen med ett glas fruktigt vitt som lyfter fram rättens fruktiga toner och balanserar hettan.
1 grön papaya
2-3 vitlöksklyftor
3-5 bird’s eye chilifrukter (justera efter önskad hetta)
2-3 st lime
2 msk fisksås (nam pla)
1 msk palmsocker (eller farinsocker om palmsocker ej finns)
10 körsbärstomater (delade på hälften)
3 msk räkor
50 g rostade jordnötter
2 msk tamarindpasta
4-5 gröna bönor
Till servering
Färska kålblad eller salladsblad
Ångkokt klibbigt ris
1. Förbered papayan
2. Mortla kryddorna
3. Tillsätt smak
4. Blanda grönsakerna
5. Topping
6. Servering
209 kr
10 år på svenska marknaden! Passar utmärkt till fisk och rätter med sting, som tacos, indiskt och thailändskt.
En riktigt god och laxrätt med asiatisk touch! Servera den ingefärsinkokta laxen med en dragonmajonnäs - mums!
Underbar skaldjurscocktail med asiatisk touch! Perfekt till rosévin med frisk syra.
Helt klart en av sommarens fräschaste sallader där två asiatiska favoriter får samsas i en och samma rätt: Sashimi och nudelsallad med solmogna nektariner.