LYNX Chardonnay Barrel-aged
279 kr
Lynx Chardonnay Barrel-aged i en stilren bag-in-box är en stiltypisk fatad kalifornisk chardonnay som bjuder på...
En vacker och god rätt på spätta och rödbetscarpaccio. Det brynta kaprissmöret blir pricken över i. I glaset väljer vi en smörig chardonnay som speglar smöret i rätten!
Stekt rödspätta:
500-600 g rödspätta, salt och peppar
1 dl vetemjöl
2 ägg, 1 tsk salt och 2 krm peppar
2-3 dl ströbröd
Smör för stekning
Rödbetscarpaccio:
4 rödbetor, kokta och tunt skivade med mandolin
Kaprissmör:
30g avrunne kapris
75g smör
Tillbehör:
Kokt potatis
Citronklyftor
1. Koka rödbetorna med skalet på. Känn med sticka när de är klara.
2. Låt de svalna något. Koka potatisen.
3. Under tiden: Salta och peppra fiskfiléerna något.
4. Häll 1 dl mjöl i en plastpåse och skaka runt så att mjölet fördelar sig på fisken.
5. Vispa upp äggen, salt och peppar i en djup tallrik. Häll upp ströbröd på en annan tallrik.
6. Doppa fiskfiléerna förs i äggvispet och vänd sedan i ströbrödet. Klappa in ströbröd i fisken så att det fastnar ordentligt.
7. Gnugga bort skalet med händerna på rödbetorna under rinnande vatten. Skiva tunt, gärna med mandolin.
8. Kaprissmör: Bryn smöret i en kastrull. Tillsätt avrunnen kapris och låt smöret få lite färg och kaprisen bli lite brynt.
9. Stek fisken: Hetta upp en stekpanna och stek fisken gyllenbrun i like delar neutral olja och smör ca 2-3 minuter på varje sida.
10. Servera den stekta fisken på en bädd av skivade rödbetor. Toppa med brynt kaprissmör och citronklyftor. Servera med kokt potatis.
279 kr
Lynx Chardonnay Barrel-aged i en stilren bag-in-box är en stiltypisk fatad kalifornisk chardonnay som bjuder på...
Krispig fisktacos med krämig limeaioli och mangosalsa.
Ett nytänkande sett att servera linser du inte vill missa!
En lyxig och god fiskrätt med lite pepparrotsting.
Chardonnaydruvan är en av världens mest odlade vita druvor, vilket bland annat beror på att den...