Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Thaigryta med lax & ris

En underbar thaigryta med lax och ris som bjuder på de godaste smakerna från det thailändska köket.

Vintips till receptet
115 kr

Ingredienser

1 röd paprika
1 grön paprika
1 liten purjolök
1 tsk röd currypasta
1 burk kokosmjölk, (400 ml)
2 msk koncentrerad fiskfond + 2 dl vatten
1 lime, saften
½ dl fisksås
2 tsk honung
600 g laxfilé, skinn- och benfri
1 msk potatismjöl + 1 dl vatten
rapsolja till stekning

Till servering
Basmatiris
Limeklyftor
Chiliflakes
Färsk koriander till dekoration

Gör så här

1. Tärna paprikorna grovt, skölj och skiva purjon.

2. Fräs grönsakerna i lite olja i en stor vid panna under omrörning ett par minuter.

3. Tillsätt currypastan och låt den fräsa med någon minut under omrörning.

4. Häll i kokosmjölken, fiskfonden och vattnet och låt thaigrytan sjuda i cirka 5 minuter.

5. Tillsätt limesaft, fisksås och honung.

6. Tärna laxen och låt den försiktigt sjuda med ett par minuter. Smaka om du behöver med sälta i form av fisksås.

7. Rör ut potatismjölet i vattnet och rör idet. Låt det få ett hastigt uppkok så såsen blir simmig. Dra av från värmen.

8. Strö över färsk koriander och servera thaigrytan med ris och limeklyftor samt chiliflakes för den som vill ha.

Recept: Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom
Betyg
22 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
30 min

Vintips till maten

Havn

Havn

115 kr

En frisk och läskande ekologisk Riesling med klassisk torr stil från Tysklands främsta vindistrikt Rheinhessen.

KÖP

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER