Von Wallberg Riesling Trocken
119 kr
En Riesling med frisk syra som kan beskrivas som tidlös och ambitiös med sina toner av citrus, lime, krispiga gröna äpplen och persika.
En underbar thaigryta med lax och ris som bjuder på de godaste smakerna från det thailändska köket.
1 röd paprika
1 grön paprika
1 liten purjolök
1 tsk röd currypasta
1 burk kokosmjölk, (400 ml)
2 msk koncentrerad fiskfond + 2 dl vatten
1 lime, saften
½ dl fisksås
2 tsk honung
600 g laxfilé, skinn- och benfri
1 msk potatismjöl + 1 dl vatten
rapsolja till stekning
Till servering
Basmatiris
Limeklyftor
Chiliflakes
Färsk koriander till dekoration
1. Tärna paprikorna grovt, skölj och skiva purjon.
2. Fräs grönsakerna i lite olja i en stor vid panna under omrörning ett par minuter.
3. Tillsätt currypastan och låt den fräsa med någon minut under omrörning.
4. Häll i kokosmjölken, fiskfonden och vattnet och låt thaigrytan sjuda i cirka 5 minuter.
5. Tillsätt limesaft, fisksås och honung.
6. Tärna laxen och låt den försiktigt sjuda med ett par minuter. Smaka om du behöver med sälta i form av fisksås.
7. Rör ut potatismjölet i vattnet och rör idet. Låt det få ett hastigt uppkok så såsen blir simmig. Dra av från värmen.
8. Strö över färsk koriander och servera thaigrytan med ris och limeklyftor samt chiliflakes för den som vill ha.
119 kr
En Riesling med frisk syra som kan beskrivas som tidlös och ambitiös med sina toner av citrus, lime, krispiga gröna äpplen och persika.
En riktigt god och laxrätt med asiatisk touch! Servera den ingefärsinkokta laxen med en dragonmajonnäs - mums!