Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Tonfiskröra med kapris och vitlök

Läcker tonfiskröra som är god tillsammans med en grönsallad, i picknickmackan eller som fyllning i avokado, bakad potatis eller smörgåstårtan - helt enkelt en otroligt mångsidig och användbar röra.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

2 burkar tonfisk i vatten (à 200 g)
1/2 dl finhackad rödlök
1 finriven vitlöksklyfta
1-2 msk dijonsenap
2 msk kapris
1 msk majonnäs
saften från 1/2 citron
2 dl crème fraiche
salt och svartpeppar

Sallad:
machésallad
körsbärstomater
extra kapris och rödlök att toppa med

1. Finhacka löken. Låt tonfisken rinna av ordentligt. Blanda ihop alla ingredienser till röran och smaka av med salt och peppar. Låt gärna tonfiskröran få stå till sig en stund i kylen innan servering.

2. Vid servering: Skär tomaterna och fördela tillsammans med machésalladen på tallrikar. Servera tonfiskröran och toppa gärna med lite extra kapris och rödlök.

Betyg
9 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
30 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER