Pizzolato Moscato Frizzante Organic
42 kr
Pärlande vitt vin på praktisk och elegant burk. Perfekt att ta med sig till stranden, picknicken eller på resan!
Visst är det trevligt att bjuda in till stort mingel med en dignande buffé! Oavsett om det är examen, bröllop eller sommarfest får maten gärna vara lättlagad samtidigt som den är god och faller många i smaken. Här hittar du recept på några enkla bufférätter som passar alla – självklart med vintips till.
Nu lanserar Black Tower en krispig rosényhet! Mjukrosa och torr – gjord på 100% pinot noir. Perfekt till vårens matiga sallader med fetaost, grillad kyckling eller smörig lax – eller servera iskallt i glasen på minglet.
Dessa små munsbitar är idealiska för att lysa upp buffébordet! Med färdig pizzadeg, tomatpesto eller en hemgjord örtröra svänger du snabbt ihop många bullar till buffén.
Pizzabullar med pesto – till receptet >>
Vintips till pizzabullarna
Till pizzabullarna kan du med fördel servera ett glas bubbel men det går även bra med ett fylligt rött vin – vi tipsar om prisvärda La Vecchia Via från Piemonte.
En pastasallad mättar bra och går snabbt att laga. Till vår örtiga pastasallad mixas riccotta, broccoli, spenat och ärtor med goda örter till en lyxigt grön dressing. Receptet är för ca 8 portioner men kan enkelt räknas om till en större mängd.
Pastasallad till buffebordet – till receptet >>
Vintips till pastasalladen
Till den örtiga pastasalladen rekommenderar vi ett rieslingvin. Riesling är med sin friska syra och inbjudande frukt ett trevligt och matvänligt alternativ på buffén.
En perfekt bufférätt som du förbereder dagen innan. Medan fläskfilén går färdigt i ugnen rör du ihop örtmarinaden och mixar till olivkrämen – supersmidigt! Även detta recept beräknas till 8 bufféportioner men kan enkelt skalas upp.
Örtmarinerad fläskfilé med olivkräm – till receptet >>
Vintips till marinerad fläskfilé
För att följa upp den utsökta smaken i örtmarinaden rekommenderar vi ett fruktigt rött vin som inte är för tungt. Vinets friska fruktighet kompletterar örterna i rätten, medan dess medelfylliga kropp elegant harmonierar med fläskfiléns struktur.
En läcker bufférätt som är minst lika enkel att tillaga som fläskfilén ovan. Servera ljummen eller kall och komplettera med pizzabullar och pastasallad till den perfekta buffén!
Marinerad kycklingfilé med örtsås – till receptet>>
Vintips till marinerad kycklingfilé
En elegant ljus rosé är alltid ett trevligt alternativ på buffén och den typ av vin som passar utmärkt till kycklinganrättningar. Vi tipsar om nya La Maison Bonjour Cuvée Rosé – ett friskt rosé med bäriga toner som speglar örterna i kycklingens marinad och en frisk syra som möter citronen i rätten.
En fräsch laxsallad slår aldrig fel! I receptet använder vi färdiggravad lax för enkelhetens skull. Skär upp gurka, melon och färsklök, rör ihop dillmajonnäsen och rosta mandlarna – superenkelt och jättegott!
Gravad lax med gurk- och melonsallad – till receptet >>
Vintips till gravad lax med melonsallad
Även till laxsalladen funkar ett rieslinvin fint! Vinets silkeslena textur kompletterar elegant laxens krämighet, medan dess fruktiga toner harmonierar med salladens fräscha melonsmaker. Vinets naturliga syra matchar subtilt citronjuicen som förekommer både i salladen och majonnäsen.
Servera Linda Lomelinos ljuvliga rabarberpaj till dessert. Smidig att laga i långpanna!
Rabarberpaj i långpanna – till receptet >>
Vintips till rabarberpaj
Till rabarberpajen tipsar vi om Ecologica Moscato Spumante Dolce, ett elegant bubbel som passar perfekt till fräscha fruktdesserter med lite syra.
Sugen på smörgåstårta? Här hittar du fyra smarriga smörgåstårtor till kalaset.
42 kr
Pärlande vitt vin på praktisk och elegant burk. Perfekt att ta med sig till stranden, picknicken eller på resan!
39 kr
*TILLFÄLLIGT SORTIMENT* Den 17e maj släpps äntligen LEVA Cabernet Shiraz Rosé som burk, igen, i det...
En vardagsfavorit - på ett lite nytt sätt!