Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Våffla galette complete – skinka, ägg och gruyère

Våffla som galette complete med kokt skinka, stekt ägg och gruyère - vilken grej! Våfflor är otroligt tacksamt att variera. Vi gillar denna klassiker med en twist. Festliga att servera till lunch tillsammans med ett glas kallt vitt vin.

Vintips till receptet
209 kr

Ingredienser

Våfflor
100 g smör
250 g vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 ägg
1 tsk salt
4 dl mjölk
100 g riven gruyère

Topping
Kokt skinka
Stekt ägg
Persilja
Svartpeppar

Gör så här

1. Smält smör och låt svalna.

2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt.

3. Vispa i ägg och mjölk till en slät smet, rör sist i smör och riven ost.

4. Grädda våfflorna i smörat våffeljärn och garnera våfflorna med kokt skinka, stekt ägg och persilja. Dra några kvarn med pepparkvarnen.

Recept: Gustav Lindström
Foto: Lisa Björner
Betyg
11 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
45 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

recept våffla med laxröra
44 min

Våfflor med laxröra

Vi firar våffeldagen med salta våfflor till förrätt och ett glas vitt vin eller varför inte bubbel?

"Så här ska ett fyndvin smaka"
Imponerande dubbelguld till italiensk vit nyhet!

LÄS MER