Maison Robert Olivier
139 kr
Rött biodynamiskt naturvin som producerat med omsorg! Vinet har en blåfruktig smak och är gjort på...
En riktigt vinvänlig rätt där perfekt tillagat lammkött möter silkeslen polenta och bakad rödlök i en klassisk och god smakkombination. I glaset väljer vi ett medelfylligt, fruktigt rött vin med en välbalanserad syra.
Vinkokt lamm
1 kg benfri lammstek
3 vitlöksklyftor
2 kvistar färsk rosmarin
Skalet från 1 citron
olivolja
3 dl vitt vin
3 rödlökar
Salt
Polenta
1 liter vatten
2 dl polenta
1 tsk salt
2 msk smör
1 dl riven parmesan
1. Värm ugnen till 125ºC.
2. Putsa bort eventuella hinnor från lammsteken och gör djupa stick med en kniv.
3. Tryck in en bit vitlök och lite rosmarin i varje hål. Gnid in steken i olivolja och rivet citronskal. Salta väl och bryn steken runt om i en stekpanna.
4. Skala och halvera rödlöken och lägg med snittytan ner i pannan mot slutet. Lägg över kött och lök i en ugnsfast form och déglacera pannan med vinet och slå det över steken. Baka i ugnen ca 40 minuter till innertemperaturen är ca 55ºC. Ta ut köttet och låt vila minst 15 min.
5. Använd gärna en tjockbottnad kastrull och häll i vatten och salt och ställ på hög värme.
6. Häll i polentan försiktigt under vispning för att undvika klumpar, fortsätt vispa tills polentan börjar koka och tjockna.
7. Sänk värmen och byt visp mot slev. Låt småkoka under omrörning i ca 30-40 minuter. Fyll eventuellt på med mer vatten om polentan känns torr.
8. Stäng av värmen och rör i smör och parmesan. Lägg på locket och låt stå någon.
9. Skiva upp köttet och servera med polentan och den bakade rödlöken. Ringla över lite olivolja och några drag med pepparkvarnen.
139 kr
Rött biodynamiskt naturvin som producerat med omsorg! Vinet har en blåfruktig smak och är gjort på...
En riktigt smakfull helgrätt med smakerna på rätt plats. Servera till ett kraftfullt rödvin och njut.
Lammracks till påsk är en trevlig tradition! Till vårens högtid rekommenderar vi denna variant serverad med blomkålscrème och sparris.