Nu lanserar krögaren Johan Jureskog en 3-årslagrad Rioja Reserva från den historiska producenten Bodegas Muriel.
Druvan här är 100% tempranillo, handplockad från vingårdar kring byn Elciego i Rioja. Efter pressning och jäsning fick vinet lagras hela 2 år på franska och amerikanska ekfat för att sedan gotta till sig ett sista år på flaska. Ekfatslagringen är det avgörande momentet där druvsaftens fruktiga och tanninrika karaktär balanseras upp av ekfatens kaffe- och vaniljtoner. Resultatet är ett smakrikt och mycket komplext vin med vacker rubinröd färg och toner av körsbär, jordgubbar, kryddor, vanilj och fat.
Bodegas Muriel drivs idag av Javier Murúa och familjen har varit verksamma i Rioja i tre generationer, sedan 1926. Namnet Muriel är en kombination av familjenamnet, byn Elciego och regionen Rioja.
Det här är ett vin som förhöjer både mat och stämning på vilket bord det än placeras på. Har du en termometer – tänk 16–18°C. Har du en partner, grattis!