Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Bubbel till fisk och skaldjur

I nyårskaramellen för i år bjuder Viva sina prenumeranter på ett begränsat erbjudande! Endast 156 flaskor finns att beställa av Crémant de Bourgogne Les Lavots Grand Terroirs Extra Dry 2017Vill du bli en av få att smaka på den exklusiva årgångscrémanten i Sverige? Vänta inte med att beställa.

Bubblet är ett exklusivt mousserande vin som passar utmärkt till många festliga rätter och tillfällen, inte minst till jul- och nyårsmenyerna. Dess eleganta bubblor och fräscha smakprofil gör det till en riktig favorit bland mousserande viner.

7 lyxiga recept som passar till bubbel

Hummer och rotfrukter i smörsås

Hummer

Hummer och rotfrukter i smörsås är en klassiker som alltid imponerar. När du lägger till crémantens friska syra och pigga bubblor lyfts smörsåsens härliga smak, samtidigt som hummerns sötma får ett subtilt och elegant motspel. Detta är lyx på riktigt.

Mandelpotatissoppa med kungskrabba

Mandelpotatissoppa

Tänk dig en krämig soppbas som möter den saftiga, salta smaken av kungskrabba. Nu lägger du till crémantens fräschör och bubblor – mums! Pinjenötternas nötiga toner får dessutom en liten knuff av vinets elegans. Du måste prova mandelpotatissoppa med kungskrabba, salladslök och pinjenötter.

Gratinerad hummer

Gratinerad hummer

Hummerns rika och smöriga fyllning balanseras av crémantens friska syra och eleganta bubblor, vilket skapar en härlig kontrast. Vinets fruktiga toner av citrus och gröna äpplen lyfter fram hummerns naturliga sötma, medan de subtila mineraliska inslagen i vinet kompletterar gratineringens ostiga och gyllene smaker. Kombinationen känns både lyxig och välbalanserad – magiskt till nyår!

Sparrissoppa med räkor

Sparrissoppa med räkor

Den milda sparrissmaken i sparrissoppan och de söta räkorna är en dröm i sig, men när du adderar crémantens syra och fruktighet blir det magi. Förvänta dig något fräscht, lätt och samtidigt lyxigt – precis som en perfekt förrätt ska vara.

Räkor med rostad kummin och dillmajonnäs

Räkor med rostad kummin

Rostade kumminfrön ger en oväntad twist som crémantens syrliga och pigga smak fångar upp på ett fantastiskt sätt. Tillsammans med dillmajonnäsens krämighet får du en härligt balanserad kombination av räkor med rostad kummin och dillmajonnäs. 

Smördegssnittar med kallrökt lax

Smördegssnittar med lax

Rökig lax, frasig smördeg och crémantens bubblor? Say no more. Vinets syra bryter igenom smördegens fetma och ger en frisk kontrast till laxens rökiga toner. En klassiker som smördeggssnittar med kallrökt lax känns allt annat än tråkig.

Potatisvåffla med lax, citruscrème och ägg

Potatisvåffla med lax

Den lilla citrusklicken i crème fraichen får crémantens fruktiga toner att dansa. Tillsammans med laxens sälta och potatisvåfflans textur blir det en aptitretare som känns både lyxig och charmig. Potatisvåffla med lax, citruscrème och pocherat ägg – väldigt gott som förrätt på lite finare bjudningar.

Vintips

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Du kanske också gillar

Pasta alla Puttanesca
Louise Laurenius
30 min

Pasta alla Puttanesca

Smakrik tomatsås med sardeller, kapris och chili. En italiensk klassiker!

Boira' Pecorino hyllas som "fullträff"!
Guldvinnande nyhet som "imponerar på riktigt"

LÄS MER