Boira’ Sangiovese
99 kr
Storsäljaren Boira’ Sangiovese – nu även i tetraförpackning! Perfekt för dig som letar efter ett allroundvin med lyxig touch som passar för alla typer av tillfällen.
Sangiovese är Italiens mest odlade rödvinsdruva och namnet ”sangiovese” tros komma från det latinska ”Sanguis Jovis” vilket betyder Jupiters blod. Sangiovese är den dominerande druvan i berömda viner som Chianti, Brunello di Montalcino och Vino Nobile di Montepulciano
Sangiovese har odlats i Italien i århundraden och har sina rötter djupt förankrade i den toskanska vintraditionen. Toscana är också hemmet för några av de mest kända sangiovese-vinerna som Chianti, Brunello di Montalcino och Vino Nobile di Montepulcian. Vi hittar också sangiovese i andra italienska områden som Umbrien och Romagna. Under de senaste decennierna har sangiovese också letat sig ut utanför Europas gränser till bland annat Kalifornien och Australien.
Några klassiska smaker och aromer vi kan hitta i ett sangiovesevin är:
Sangiovese producerar komplexa endruvsviner såväl som eftertraktade blandningar. I Chianti blandas sangiovese ofta med andra inhemska druvor men också med internationella sorter som syrah, cabernet franc, cabernet sauvignon, och merlot.
Sangiovese är ett mångsidig matvin. Tack vare sin höga syra och tanninstruktur är sangiovese ofta utmärka ”köttviner” då tanninerna mjuknar tillsammans med en rustik köttbit. Vinets friska syra lättar upp de feta såser som vi älskar att servera till vårt kött. Druvan passar också bra till italienska klassiker som pasta, risotto, lasagne och pizza!
99 kr
Storsäljaren Boira’ Sangiovese – nu även i tetraförpackning! Perfekt för dig som letar efter ett allroundvin med lyxig touch som passar för alla typer av tillfällen.
121 kr
Rendola Sangiovese är ett fruktigt, fylligt och ekfatslagrat vin från Marche på Italiens östkust. Gott matvin till dina italienska favoriter.
Lasagne i ugn är oerhört tacksamt att laga och uppskattas av de flesta. Till lasagnen rekommenderar vi ett fylligt och smakrikt rött vin med balanserade tanniner.
En rustik och smakrik rätt tillsammans med ett glas generöst rödvin - en perfekt kombination!