Hope Shiraz Reserve
99 kr
Guldvinnande rött vin från Australien - Hope Shiraz Reserve. Kryddigt och smakrikt med härlig fatkaraktär.
Svamp – en råvara som kan tillagas på en mängd olika sätt. Men vilket vin väljer man till sin svamprätt? Det beror naturligtvis på vad du väljer att laga. Här tipsar vi om tre rätt kraftiga rödviner som passar till höstens smakrika svamprätter.
Ska du servera potatisgnocchi med pancetta, svamp och salvia passar ett rödvin med fattoner perfekt så det möter pancettans rökighet på ett utmärkt sätt. Vi rekommenderar Hope Shiraz Reserve från Sydafrika.
Till en krämig pasta med champinjonsås och krispig blomkål serverar vi en ursprungstypisk sangiovese, Boira’ sangiovese. Vinets pigga syra möter rättens gräddiga svampsås utmärkt och lättar upp rätten en aning.
Om du serverar en gräddig köttgryta med svamp och timjan så rekommenderar vi ett fylligt och smakrikt rödvin som kan bära grytans alla smaker. Testa gärna Alto Pina Reserva.
99 kr
Guldvinnande rött vin från Australien - Hope Shiraz Reserve. Kryddigt och smakrikt med härlig fatkaraktär.
89 kr
Ett fylligt och smakrikt rött vin med toner av mörka körsbär, plommon, kaffe, choklad och fat.
Vi har samlat ett gäng svamprecept där svampen spelar huvudroll eller biroll
Svampen är en ingrediens som passar perfekt som huvudrollsinnehavare i en maträtt men kan lika gärna...
Svamp förhöjer vilken måltid som helst och är helt magiskt gott ihop med pasta. Därför har vi samlat våra 5 bästa recept på svamppasta här!
Läcker tryffelpasta att servera tillsammans med ett elegant rödvin som kan ta hand om tryffeln på bästa sätt!