Vin till svamp – 3 bra svampviner
Svamp – en råvara som kan tillagas på en mängd olika sätt. Men vilket vin väljer man till sin svamprätt? Det beror naturligtvis på vad du väljer att laga. Här tipsar vi om tre rätt kraftiga rödviner som passar till höstens smakrika svamprätter.
3 bra viner till svamp:
Ska du servera potatisgnocchi med pancetta, svamp och salvia passar ett rödvin med fattoner perfekt så det möter pancettans rökighet på ett utmärkt sätt. Vi rekommenderar Hope Shiraz Reserve från Sydafrika.
Till en krämig pasta med champinjonsås och krispig blomkål serverar vi en ursprungstypisk sangiovese, Boira’ sangiovese. Vinets pigga syra möter rättens gräddiga svampsås utmärkt och lättar upp rätten en aning.
Om du serverar en gräddig köttgryta med svamp och timjan så rekommenderar vi ett fylligt och smakrikt rödvin som kan bära grytans alla smaker. Testa gärna Alto Pina Reserva.