Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Gnocchipytt med renskav samt ramslök- och persiljepesto

Gnocchipytt är en riktigt god och relativt snabblagad rätt som serveras med hemmagjord pesto. Denna pytt kräver ett vin som kan balansera de djupa och jordnära smakerna. Ett fylligt med frisk syra och mineralitet är ett utmärkt val.

Ingredienser

Ramslöks- & persiljepesto:
1 kruka persilja
2 dl färsk ramslök (eller 1 dl hackad ramslök inlagd i olja)
0,5 dl mandel
0,75 dl riven västerbottenost
2 msk kallpressad god rapsolja
(2 msk neutral olja, utesluts om ramslök i olja används)
Salt och vitpeppar efter smak

Gnocchipytt:
800 g gnocchi
400 g älgskav eller renskav eller gärna souvas (rökt skav)
2 gula lökar
Smör/olja
Salt och peppar
Cocktailtomater

Gör så här

Pesto:

1. Mixa ihop ramslöks- & persiljepeston och smaka av med salt och peppar. Tillsätt gärna mandeln mot slutet om du vill ha lite struktur i peston med bitar av mandeln.

Gnocchipytt:

2. Strimla löken. Klyfta cocktailtomaterna.

3. Hetta upp en stekpanna med smör/olja. Fräs lök med skav (eller souvas). Lägg åt sidan.

4. Hetta upp pannan igen med olja/smör och fräs gnocchi tills den blir lite knaprig på ytan.

5. Blanda i skav/lök och smaka av med salt och peppar. (Använder du souvas behöver du inget salt, då den redan är kraftigt saltad). Blanda i klyftade cocktailtomater.

Servering

6. Servera gnocchipytten med ramslöks-  & persiljepesto.

Recept och styling: VIVA
Foto: Emma Mattsson
Betyg
5 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
30 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Boira' Pecorino hyllas som "fullträff"!
Guldvinnande nyhet som "imponerar på riktigt"

LÄS MER