Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil
TIPS! Fyll i din vinprofil och få utvalda tips på vin och mat! Klicka på profilikonen längst upp för att göra dina val.

Gnocchipytt med renskav samt ramslök- och persiljepesto

Gnocchipytt är en riktigt god och relativt snabblagad rätt som serveras med hemmagjord pesto. Denna pytt är underbart god tillsammans med ett rött vin med fattoner som gifter sig med den rökiga smaken från rensskavet.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

Ramslöks- & persiljepesto:
1 kruka persilja
2 dl färsk ramslök (eller 1 dl hackad ramslök inlagd i olja)
0,5 dl mandel
0,75 dl riven västerbottenost
2 msk kallpressad god rapsolja
(2 msk neutral olja, utesluts om ramslök i olja används)
Salt och vitpeppar efter smak

Gnocchipytt:
800 g gnocchi
400 g älgskav eller renskav eller gärna souvas (rökt skav)
2 gula lökar
Smör/olja
Salt och peppar
Cocktailtomater

Gör så här

Pesto:

1. Mixa ihop ramslöks- & persiljepeston och smaka av med salt och peppar. Tillsätt gärna mandeln mot slutet om du vill ha lite struktur i peston med bitar av mandeln.

Gnocchipytt:

2. Strimla löken. Klyfta cocktailtomaterna.

3. Hetta upp en stekpanna med smör/olja. Fräs lök med skav (eller souvas). Lägg åt sidan.

4. Hetta upp pannan igen med olja/smör och fräs gnocchi tills den blir lite knaprig på ytan.

5. Blanda i skav/lök och smaka av med salt och peppar. (Använder du souvas behöver du inget salt, då den redan är kraftigt saltad). Blanda i klyftade cocktailtomater.

Servering

6. Servera gnocchipytten med ramslöks-  & persiljepesto.

Recept och styling: VIVA
Foto: Emma Mattsson
Betyg
3 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
30 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Åldersgräns och val av cookies
Åldersgräns
Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre.
Om cookies
På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.
Egna inställningar
Nödvändiga cookies*
Dessa cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera på ett säkert och korrekt sätt, och går därför inte att stänga av. Nödvändiga cookies kan innehålla information om val och inställningar du gör på webbplatsen, exempelvis dina inställningar för cookies.
Cookies för analys
Cookies för analys ger information om hur webbplatsen används, till exempel genom Google Analytics, vilket innebär en möjlighet att förbättra din användarupplevelse. Dessa cookies placeras i din webbläsare för att kunna särskilja användare från varandra och därmed skapa en bild över trafiken mellan olika sidor och övrigt beteende på webbplatsen.

Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.
Cookies för marknadsföring
Cookies för marknadsföring, till exempel Facebookpixeln, gör det möjligt för oss att visa personanpassade och relevanta annonser. Annonserna baseras på ditt surfbeteende. Dessa cookies inkluderar även cookies för analys.

Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.