Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Pumpasoppa med rostade pumpafrön

Värm dig med en len och smakrik pumpasoppa toppad med rostade pumpafrön för en härlig höstmiddag. Den krämiga sötman i soppan balanseras perfekt med ett glas rosévin. En kombination du inte vill missa när det är kallt ute.

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

1 kg butternutpumpa eller muscatpumpa
5 dl vatten
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk grönsaksfond
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver
0,5 tsk spiskummin
2 dl crème fraîche
1 dl matlagningsgrädde

1. Finhacka gul lök och fräs i kastrull med smör och vitlök.

2. Skala pumpan och gröp ur kärnorna (spara dem till att rosta). Skär pumpan i mindre bitar.

3. Tillsätt pumpaskivorna i kastrullen och stek under omrörning. Rör ner grönsaksfond, kryddor och vatten och  låt koka i cirka 20 minuter.

4. Ha i crème fraîche och matlagningsgrädde och mixa slätt med stavmixer. Servera med en bit bröd!

Recept: Viva Vin & Mat
Betyg
43 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
40 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Nyhet i beställningssortimentet. "Synnerligen prisvärt" rosé
Torr och krispig rosényhet från populära Black Tower - 100% pinot noir! Urgod till ugnsbakad torskrygg & sparrisrisotto.

LÄS MER