Pumpasoppa med rostade pumpafrön
Värm dig med en len och smakrik pumpasoppa toppad med rostade pumpafrön för en härlig höstmiddag. Den krämiga sötman i soppan balanseras perfekt med ett glas rosévin. En kombination du inte vill missa när det är kallt ute.









Ingredienser
1 kg butternutpumpa eller muscatpumpa
5 dl vatten
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk grönsaksfond
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver
0,5 tsk spiskummin
2 dl crème fraîche
1 dl matlagningsgrädde
1. Finhacka gul lök och fräs i kastrull med smör och vitlök.
2. Skala pumpan och gröp ur kärnorna (spara dem till att rosta). Skär pumpan i mindre bitar.
3. Tillsätt pumpaskivorna i kastrullen och stek under omrörning. Rör ner grönsaksfond, kryddor och vatten och låt koka i cirka 20 minuter.
4. Ha i crème fraîche och matlagningsgrädde och mixa slätt med stavmixer. Servera med en bit bröd!