Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Krämig tacopaj

Enkel och supergod tacopaj med klassiska smaker – perfekt till fredagsmyset! Den krispiga pajbottnen fylls med saftig köttfärs, krämig crème fraîche och massor av ost. Servera med en fräsch sallad eller tortillachips för extra crunch!

Vintips till receptet
269 kr

Ingredienser

Pajdeg:

  • 125 g smör

  • 3 dl vetemjöl

  • 2 msk kallt vatten

Fyllning:

  • 400 g köttfärs (nöt eller blandfärs)

  • 1 påse tacokrydda

  • 1 dl vatten

  • 1 gul lök, finhackad

  • 1 röd paprika, tärnad

  • Körsbärstomater
  • Jalapeño (valfritt)
  • 2 dl crème fraîche

  • 200 g riven ost (gärna lagrad)

  • Salt & peppar

  • Olja till stekning

Tillbehör:

  • Gräddfil

  • Sallad

  • Tortillachips

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°C.

2. Blanda ihop smör och mjöl. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Tryck sedan ut degen i en pajform (ca 24 cm) och ställ i kylen i 20 minuter.

3. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

4. Fräs lök och paprika i lite olja i en stekpanna tills de mjuknat. Tillsätt köttfärsen och bryn den.

5. Rör i tacokrydda och vatten. Låt allt puttra i ca 5 minuter tills vätskan kokat in. Smaka av med salt och peppar.

6. Fördela köttfärsblandningen i det förgräddade pajskalet. Klicka ut crème fraîche ovanpå, lägg på halverade tomater och jalapeño och strö över riven ost.

7. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20 minuter tills den fått fin färg och osten smält.

8. Låt pajen vila ett par minuter innan servering. Servera med gräddfil, en fräsch sallad och tortillachips för extra crunch!

Betyg
4 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
1 tim

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Tacos
Ida Fürst bild
30 min

Klassisk tacos

Sveriges självutnämnda nationalrätt pryder de flesta matbord under fredagskvällarna. Gott för stor som liten. För den stora som önskar vin till maten rekommenderar vi ett riktigt fylligt och fruktigt rödvin.

vegetarisk tacopaj
1 tim 30 min

Vegetarisk tacopaj

En festlig paj som passar lika bra till fredagsmiddagen som till buffén. Den smakrika tacokryddningen gör pajen till en rätt som går hem hos både stora och små.

recept tacoquesadillas
Ida Fürst bild

Tacoquesadillas

Tacos och rödvin? Absolut! Välj ett fruktigt och bärigt rött vin med snälla tanniner.

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER