Krämig tacopaj
Enkel och supergod tacopaj med klassiska smaker – perfekt till fredagsmyset! Den krispiga pajbottnen fylls med saftig köttfärs, krämig crème fraîche och massor av ost. Servera med en fräsch sallad eller tortillachips för extra crunch!





Ingredienser
Pajdeg:
-
125 g smör
-
3 dl vetemjöl
-
2 msk kallt vatten
Fyllning:
-
400 g köttfärs (nöt eller blandfärs)
-
1 påse tacokrydda
-
1 dl vatten
-
1 gul lök, finhackad
-
1 röd paprika, tärnad
- Körsbärstomater
- Jalapeño (valfritt)
-
2 dl crème fraîche
-
200 g riven ost (gärna lagrad)
-
Salt & peppar
-
Olja till stekning
Tillbehör:
-
Gräddfil
-
Sallad
- Tortillachips
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Blanda ihop smör och mjöl. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Tryck sedan ut degen i en pajform (ca 24 cm) och ställ i kylen i 20 minuter.
3. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
4. Fräs lök och paprika i lite olja i en stekpanna tills de mjuknat. Tillsätt köttfärsen och bryn den.
5. Rör i tacokrydda och vatten. Låt allt puttra i ca 5 minuter tills vätskan kokat in. Smaka av med salt och peppar.
6. Fördela köttfärsblandningen i det förgräddade pajskalet. Klicka ut crème fraîche ovanpå, lägg på halverade tomater och jalapeño och strö över riven ost.
7. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20 minuter tills den fått fin färg och osten smält.
8. Låt pajen vila ett par minuter innan servering. Servera med gräddfil, en fräsch sallad och tortillachips för extra crunch!