Black Tower Fruity White
209 kr
10 år på svenska marknaden! Passar utmärkt till rätter med sting, som tacos, indiskt och thailändskt.
Tacos! En favoriträtt som går att variera i det oändliga. I den här halloumitacosen hittar vi sälta från osten, hetta från bönröran och syra från limen. Festligt och gott att servera med ett fruktigt vitt eller mousserande vin med en syra som kan möta limen och en fruktighet som balanserar hettan.
12 små tortillabröd
2 halloumiostar a 200 g
150 g krispig sallad
olivolja och svartpeppar
en näve koriander
Tomatsalsa
200 g tomat
1 msk pressad limejuice
½ dl hackad koriander
salt
Het bönkräm
200 g vita bönor
1 liten vitlöksklyfta
1 lime
1 tsk sambal oelek
salt
1. Fintärna tomaten.
2. Blanda med limejuicen och koriandern. Smaka av med salt.
3. Riv eller finhacka vitlöken.
4. Finriv det yttersta skalet av limen och pressa juicen.
5. Lägg samtliga ingredienser till bönkrämen i en matberedare. Mixa några minuter tills du får en slät röra och smaka av med salt.
6. Pensla halloumin med olja och peppra den.
7. Stek eller grilla osten på medelhög temperatur ca 3-4 minuter på varje sida till en fint brynt yta.
8. Skiva upp halloumin och servera med alla goda tillbehör.
9. Tips. Håll gärna halloumin varm i ugnen (100 C) fram till servering för att den ska vara så krämig som möjligt vid måltiden.
209 kr
10 år på svenska marknaden! Passar utmärkt till rätter med sting, som tacos, indiskt och thailändskt.
Krispig fisktacos med krämig limeaioli och mangosalsa.
Sveriges självutnämnda nationalrätt pryder de flesta matbord under fredagskvällarna. Gott för stor som liten. För den stora som önskar vin till maten rekommenderar vi ett riktigt fylligt och fruktigt rödvin.
En vegetarisk rätt som är både vacker, enkel och god. Tips - blir det något över är resterna även goda i en matlåda dagen efter!
Ett supersmart och gott allt-i-ett recept där krämig fetaost får stå i fokus.