Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Torsk i panna

Lättlagad torsk i panna med smak av vitt vin och örter som serveras med kokt potatis och ärtor. Servera till ett vitt eller rosévin med fin syra. Vinets syra balanserar syran från vinet i såsen. En härligt fräsch kombination!

Vintips till receptet
99 kr

Ingredienser

4 bitar torskrygg
1 gul lök
1/2 msk oliv- eller rapsolja
1/2 dl färsk basilika
1/2 dl färsk persilja
3 dl vispgrädde
2 dl torrt vitt vin
1 msk fiskfond
1 dl vatten
1 msk majsstärkelse
700 g potatis
200 g gröna ärtor

Gör så här

1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Salta och peppra torskryggen. Finhacka lök, persilja och basilika.

2. Hetta upp smör i en stekpanna med hög kant och fräs löken på medelhög värme tills den är genomskinlig. Lägg ner fisken i pannan tillsammans med basilika och persilja. Stek på medelhög värme ca 2-3 minuter.

3. Tillsätt grädde, vin, fiskfond och majsstärkelse blandat med vatten. Sjud ca 10-15 minuter eller tills fisken är klar. Smaka av med salt och peppar. Koka under tiden ärtorna i lättsaltat vatten i cirka 2 minuter.

4. Servera fisken med örtsås, kokt potatis och gröna ärtor. Toppa gärna med färska örter.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall
Betyg
38 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
30 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER