Ruppertsberger Imperial Organic
87 kr
Torrt, friskt och ekologiskt vitt vin från vackra Pfalz. Perfekt för utflykten!
Lättlagad torsk i panna med smak av vitt vin och örter som serveras med kokt potatis och ärtor. Servera till ett vitt vin med fin syra. Vinets syra balanserar syran från vinet i såsen. En härligt fräsch kombination!
4 bitar torskrygg
1 gul lök
1/2 msk oliv- eller rapsolja
1/2 dl färsk basilika
1/2 dl färsk persilja
3 dl vispgrädde
2 dl torrt vitt vin
1 msk fiskfond
1 dl vatten
1 msk majsstärkelse
700 g potatis
200 g gröna ärtor
1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Salta och peppra torskryggen. Finhacka lök, persilja och basilika.
2. Hetta upp smör i en stekpanna med hög kant och fräs löken på medelhög värme tills den är genomskinlig. Lägg ner fisken i pannan tillsammans med basilika och persilja. Stek på medelhög värme ca 2-3 minuter.
3. Tillsätt grädde, vin, fiskfond och majsstärkelse blandat med vatten. Sjud ca 10-15 minuter eller tills fisken är klar. Smaka av med salt och peppar. Koka under tiden ärtorna i lättsaltat vatten i cirka 2 minuter.
4. Servera fisken med örtsås, kokt potatis och gröna ärtor. Toppa gärna med färska örter.
87 kr
Torrt, friskt och ekologiskt vitt vin från vackra Pfalz. Perfekt för utflykten!
Ugnsbakad torskrygg och sparris är en svårslagen kombination, speciellt när mötet sker via en krämig risotto.
Gör så här Recept och styling: Liselotte Forslin