Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Ungersk gulaschsoppa

Smakrik ungersk gulaschsoppa fylld med djupa paprikatoner och mört kött. Välj ett fruktigt och kryddigt rött med fruktiga toner. Perfekt för höst- och vintermiddagar.

Vintips till receptet
269 kr

Ingredienser

750 g benfri märgpipa (alt. högrev)
2 gula lökar
2 röda spetspaprikor
400 g/5-6 potatisar
oliv- eller rapsolja till stekning
4 msk tomatpuré
½ msk hela kumminfrön
1 msk paprikapulver, helst rökt
1 l vatten + 3 msk koncentrerad oxfond
rivet skal från 1 citron, ekologisk
salt och nymald svartpeppar

Till servering

smetana
bröd, gärna surdegsbröd av råg

Gör så här

1. Skär köttet i tärningar och putsa bort eventuellt fett och senor.

2. Hacka löken, tärna paprikan grovt och fräs det i lite olja i en panna. Lägg över i en gryta.

3. Stöt kumminfröna lätt i en mortel.

4. Bryn köttet tillsammans med kummin och rökt paprikapulver.

5. Lägg det i grytan och tillsätt tomatpurén.

6. Fräs ihop grönsaker och kött med tomatpurén ett par minuter.

7. Häll på vattnet och fonden.

8. Låt grytan sjuda sakta under lock cirka en timme tills köttet är mört.

9. Skala och skär potatisen i små bitar. Lägg i dem när det är ca 25 minuter kvar.

10. Tillsätt citronskal och smaka av med salt och peppar.

11. Servera med en klick smetana och ett gott bröd.

Recept: Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom
Betyg
13 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
1 tim 30 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Italiensk böngryta
Sanna Ohlander
30 min

Italiensk böngryta

Vegetarisk, matig och supergod italiensk böngryta! Servera gärna med ett mustigt rödvin.

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER