Lunadoro Pagliareto Vino Nobile di Montepulciano
219 kr
Flerfaldigt prisbelönt vin som serverades till huvudrätten på Nobelmiddagen 2019.
Smakrik ungersk gulaschsoppa fylld med djupa paprikatoner och mört kött. Välj ett generöst rött. Perfekt för höst- och vintermiddagar.
750 g benfri märgpipa (alt. högrev)
2 gula lökar
2 röda spetspaprikor
400 g/5-6 potatisar
oliv- eller rapsolja till stekning
4 msk tomatpuré
½ msk hela kumminfrön
1 msk paprikapulver, helst rökt
1 l vatten + 3 msk koncentrerad oxfond
rivet skal från 1 citron, ekologisk
salt och nymald svartpeppar
Till servering
smetana
bröd, gärna surdegsbröd av råg
1. Skär köttet i tärningar och putsa bort eventuellt fett och senor.
2. Hacka löken, tärna paprikan grovt och fräs det i lite olja i en panna. Lägg över i en gryta.
3. Stöt kumminfröna lätt i en mortel.
4. Bryn köttet tillsammans med kummin och rökt paprikapulver.
5. Lägg det i grytan och tillsätt tomatpurén.
6. Fräs ihop grönsaker och kött med tomatpurén ett par minuter.
7. Häll på vattnet och fonden.
8. Låt grytan sjuda sakta under lock cirka en timme tills köttet är mört.
9. Skala och skär potatisen i små bitar. Lägg i dem när det är ca 25 minuter kvar.
10. Tillsätt citronskal och smaka av med salt och peppar.
11. Servera med en klick smetana och ett gott bröd.
219 kr
Flerfaldigt prisbelönt vin som serverades till huvudrätten på Nobelmiddagen 2019.
Vegetarisk, matig och supergod italiensk böngryta! Servera gärna med ett mustigt rödvin.
En underbar kycklingsoppa för ruggiga dagar. Mustig, lättlagad och len.
Bästa kockknepet för att laga riktigt god mat är att koka din egna buljong!