Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Vegetarisk sill

Midsommarmaten ska vara för alla! Här är vårt bästa recept på en härlig vegetarisk sill. I glaset rekommenderar vi ett fruktigt och aromatiskt vin som kan möta upp "sillens" kryddning! Förbered den vegetariska sillen dagen före för bäst resultat.

Ingredienser

400 g champinjoner
1 rödlök
1 dl ättika
2 dl strösocker
3 dl vatten
12 krossade kryddpepparkorn
1 lagerblad
1 tsk gula senapsfrön
salt
Hackad rödlök, gräddfil och kokt potatis

Gör så här

Den vegetariska sillen gör sig bäst om du förbereder den dagen före.

1. Skär champinjonerna i kvartar. Skala och skiva rödlöken.

2. Blanda ättika socker, vatten och kryddorna med en nypa salt i en kastrull och koka upp.

3. Lägg ner svampen och rödlöken och koka vidare i ca 2 minuter.

4. Kyl ner och ställ kallt till dagen efter.

5. Servera med hackad rödlök, gräddfil och kokt potatis.

Betyg
7 röster
Vad tycker du?
Portioner
12 st
Tillagningstid
45 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Fransk finess i fin flaska
Nytt klassiskt franskt rosé i beställningssortimentet: "Överraskande rosé med mycket smak"

LÄS MER