Vegetarisk sill
Midsommarmaten ska vara för alla! Här är vårt bästa recept på en härlig vegetarisk sill. I glaset rekommenderar vi ett fruktigt och aromatiskt vin som kan möta upp "sillens" kryddning! Förbered den vegetariska sillen dagen före för bäst resultat.
Ingredienser
400 g champinjoner
1 rödlök
1 dl ättika
2 dl strösocker
3 dl vatten
12 krossade kryddpepparkorn
1 lagerblad
1 tsk gula senapsfrön
salt
Hackad rödlök, gräddfil och kokt potatis
Gör så här
Den vegetariska sillen gör sig bäst om du förbereder den dagen före.
1. Skär champinjonerna i kvartar. Skala och skiva rödlöken.
2. Blanda ättika socker, vatten och kryddorna med en nypa salt i en kastrull och koka upp.
3. Lägg ner svampen och rödlöken och koka vidare i ca 2 minuter.
4. Kyl ner och ställ kallt till dagen efter.
5. Servera med hackad rödlök, gräddfil och kokt potatis.