Bästa fördrinken
Har du storslagna planer att bjuda på läckra drinkar när gästerna kliver in genom dörren? Men hur är det nu (med handen på hjärtat) det brukar vara när det plingar på dörren. Har du tid att blanda 6 supergoda cocktails lite snabbt och lätt? Antagligen inte.
Därför vill slå ett slag för bubbel till fördrink – enligt oss den bästa sorten! Du kan snabbt och lätt plocka fram en, två eller tre flaskor bubbel ur kylen. Enklare kan det knappast bli.
5 fördelar med att servera bubbel som fördrink
- Bubbel är lätt att kyla i kylskåpet, du behöver inte oroa dig över isbitar som smälter eller tar slut.
- Bubbel är snabbt och lätt att servera.
- Bubbel är gott till många olika typer av snittar och snacks.
- Alla älskar ljudet av en kork som poppar!
- Du slipper investera i shaker, sugrör, drinkpinnar och andra drinktillbehör.
Champagne, cava & prosecco – vad serverar man till?
Tilltugg till champagne
Skaldjur, rom och havets läckerheter är ett säkert kort till champagne eftersom vinets mineralitet på ett behagligt sätt gifter dig med toner av hav. Addera gärna lyxigt feta komponenter som en klick crème fraiche och matcha vinets syra med en skvätt extra citron. Till snittarna nedan rekommenderar vi Alice Bardot Cuvée Belle Noire Brut – en prisvärd champagne med tydlig mineralitet, fräsch, kexig och fruktig smak med en fin balans och långt avslut.
- Toast skagen som du serverar i miniformat
- Löjromspizza
- Bakad delikatesspotatis med rom
Tilltugg till cava
Vill du servera cava som fördrink rekommenderar vi en lite torrare cava som passar utmärkt till tapas.
Om tapas känns för ambitiöst – gör det enkelt och ställ fram en plockbricka med tunnt skivad serranoskinka, oliver, manchego-ost och lättsaltade chips. Salt mat är en bra match till mousserande vin, särskilt cava. Saltet förstärker vinets kropp samtidigt som det balanserar ut den höga syran, vilket låter andra aspekter av vinet skina.
Tilltugg till prosecco
Prosecco är den typ av mousserande vin som säljs mest på Systembolaget. Vinet är ofta något sötare än både champagne och cava och här finns gärna toner av päron och honungsmelon. Väljer du en lite sötare prosecco går den bra ihop med fruktiga tilltugg. En italienska klassiker som passar utmärkt till sötare prosecco är prosciutto med melon.
Men prosecco finns även i torra varianter (håll utkik efter brut, extra brut, brut nature eller brut zero på etiketten) och passar, precis som cava, bra tillsammans med syrliga, feta och salta tilltugg. Utvalda krämiga ostar är en fullträff till Prosecco Pizzolato Organic där vinets syra hjälper den att skära igenom smöriga, krämiga ostar. Prova att kombinera en brut eller extra-brut prosecco med milda mjuka ostar som buffelmozzarella, burrata, ricotta, gorgonzola eller getost.