Ljusa roséviner – 3 tips!
Ljusa roséviner har med sin subtila färg och eleganta smakprofil under lång tid varit synonyma med sommar, sol och lediga dagar.
Vinerna erbjuder en spännande kombination av fruktiga smaker och frisk syra vilket gör att de passar bra som aperitif innan maten men även utmärkt till sommarens goda middagar. Vi tipsar om tre ljusa roséfavoriter.
1. Krispig rosényhet i unik flaska
Nu till våren släpper det omtyckta och välkända varumärket Black Tower en mjukrosa och krispig version av rosé, gjord på 100% pinot noir. Drick iskall på minglet eller till somriga sallader med fetaost, grillad kyckling eller krispig lax.
2. Fyndstämplad rosé från soliga Spanien
La Pluma rosé bjuder på ungdomlig smak med inslag av hallon, körsbär, blodapelsin och örter. Servera gärna till en god halloumiburgare med sting där vinets frukt balanserar upp hettan.
3. Fransk rosé med fräsch citrustouch
Maison Bonjour la Cuvée Rosé är en frisk och bärig rosé som för tankarna till soliga Frankrike! Servera gärna till en läckert matig chèvresallad med peppriga jordgubbar där vinets bäriga toner matchar de söta jordgubbarna medan den friska syran möter upp den syrliga chèvreosten.