Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil

Vivas nyårsmeny – minitacos, pilgrimsmussla och oxfilé

Minitaco, pilgrimsmussla och oxfilé – årets sista kväll är vi värda en riktigt trevlig middag! Årets nyårsmeny består av en förrätt och två lite mindre varmrätter. Rätterna är otroligt vinvänliga och du hittar ett skräddarsytt vin till respektive recept.

Förrätt – Minitaco med räkor och krämig fänkålssallad

God och festlig munsbit som dessutom är enkel att göra. Servera i sällskap med Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Millésimé Brut 2018, en exklusiv årgångscrémant av mycket hög klass där syran plockar upp fänkålens fräschör och lättar upp majonnäsens feta intryck samtidigt som de skarpa tonerna i vinet kompletterar den milda, söta smaken av räkor.

 

Varmrätt nr. 1 – Pilgrimsmusslor med klassiska tillbehör

Pilgrimsmusslor med juliennegrönsaker, löjromssmörsås och gaffelmosad mandelpotatis är en vinvänlig klassiker. I glaset serverar vi prisbelönta Von Wallberg Riesling Trocken, en succényhet från Tyskland vars gyllne frukt gifter sig med pilgrimsmusslan och rättens trevliga citrustoner plockas upp av vinet på ett angenämt sätt.

 

Varmrätt nr. 2 – Oxfilé med kålrabbi och smördegsinbakad potatis

Oxfilé är en riktig klassiker till nyår! Här serveras den med kålrabbi som anrättas på två lika vis, en god potatiskaka och till det väljer vi Cafaggio Chianti Classico Organic. Detta fylliga vin, från ett av världens mest erkända vindistrikt, bjuder på eleganta tanniner som går fint ihop med köttets textur och en pigg syra som gifter sig med den picklade kålrabbin.

Gott nytt år!

Vintips

Du kanske också gillar

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)
Boira' Pecorino hyllas som "fullträff"!
Guldvinnande nyhet som "imponerar på riktigt"

LÄS MER