Tradition är alltid inne - och vad är mer traditionellt än ett vinhus grundat 1877 i Bourgogne? Alltsedan starten har producenten varit en erkänd skapare av mousserande kvalitetsvin. Druvorna i Louis Bouillots mousserande viner har skördats för hand från några av Bourgognes bästa vingårdslägen.
Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Millésimé Brut görs endast vid extraordinära årgångar och har tilläggsbeteckningen "Eminent" på etiketten, vilket är en officiell garanti på att vinet legat minst 24 månader på sin jästfällning i flaskan. Den exklusiva årgångscrémanten ger en särskilt torr, frisk och rik smakupplevelse. Vinet har inslag av äpple, rostat bröd, grapefrukt och nougat. Serveras som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur.
Druvorna har pressats varsamt under vinmakarens uppsikt och liksom i Champagne ägde den andra jäsningen rum i flaskan innan vinet lagrades med jästfällningen under 24 månader före degorgeringen, då jästfällningen avlägsnas. Chardonnay-druvorna skördades i Beaujolais och Côte de Beaune. Aligoté plockades i Mâconnais och Côte Chalonnaise. Pinot Noir-druvorna kommer från Côte de Nuits, Chouchois och Chatillonais. Gamay-delen kommer från Beaujolais och Hautes Côtes de Nuits.
Vinerna från Louis Bouillot hyllas ständigt av vinexperter i media. Crémant de Bourgogne Millésimé Brut 2018 har bland annat beskrivits som "FYND" (Göteborgs-Posten, 2022.07.14) och "BRA KÖP" (Allt om Mat, 2022.06.16) av framstående vinskribenter.